Θα φανεί στο χειροκρότημα…

Θα φανεί στο χειροκρότημα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Η Βουλή με 261 «Ναι» άνοιξε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στη νέα «ένοικό» του, τη μέχρι τώρα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, του Αρχηγού του Κράτους.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε επιλέξει την κ. Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και αυτή η επιλογή του Τσίπρα ήταν που οδήγησε κατά κύριο λόγο τον Μητσοτάκη να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για διάδοχο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον… υπολογισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να μην την ψηφίσει. Όπως και έκανε, θριαμβολογώντας μάλιστα. Είναι η τρίτη δικαστικός που αναλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα της χώρας – είχαν προηγηθεί ο Μιχαήλ Στασινόπουλος και ο Χρήστος Σαρτζετάκης. Είναι, όμως, η πρώτη γυναίκα στην οποία ανοίγει η είσοδος. Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μόνο για άντρες… Με ό,τι σημαίνει αυτό.

Είναι γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Σε στιγμές κρίσιμες για την Ελλάδα, πρωτίστως στα εθνικά θέματα αλλά και στα δεσμά των Μνημονίων που επέβαλαν οι «εταίροι» μας στον ελληνικό λαό, κάθε άλλο παρά οι αποφάσεις που πήρε ήταν υπέρ του αδυνάτου. Και αυτά θα είναι κάθε στιγμή πάνω στο γραφείο της. Με την αγωνία ποιος θα είναι στο απόρρητο τηλέφωνο. Τι θα ζητάει ο γείτονας… Και όχι μόνο…

Είναι μειονέκτημα το «μη πολιτικός». Και στην πορεία θα φανεί αν θα είναι για την κυρία Σακελλαροπούλου πρόβλημα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έβαλε στη ζυγαριά πριν πει το «Ναι» στον πρωθυπουργό. Στην πορεία θα φανεί το αποτέλεσμα. Θα μας επιτρέψετε, κυρία Πρόεδρε, να τονίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση ότι είναι πρόβλημα το «μη πολιτικός». Γιατί όλα τα πράγματα είναι πολιτικά…

Είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνετε διαδεχόμενη τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έζησε τρομακτικά κρίσιμες ώρες και αντιμετώπισε εκβιασμούς των εταίρων μας, κυριολεκτικά με το μαχαίρι στον λαιμό. Αλλά με την αποφασιστική συμβολή του και τις δυναμικές παρεμβάσεις του η Ελλάδα μας κρατήθηκε όρθια. Κάποια στιγμή ίσως όλα αυτά να δουν το φως… Και η Ιστορία να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

Τώρα είναι η δική σας ώρα, κυρία Πρόεδρε. Ο δρόμος είναι διάπλατα ανοιχτός. Από τις επιλογές σας θα κριθείτε… Και από τις παρεμβάσεις σας σε καίρια για την πατρίδα γεγονότα, που δεν θα πρέπει να θεωρούνται, από ντόπιους και ξένους, δεδομένες.

Και μην ξεχνάτε όλους εκείνους τους Έλληνες που δεν τα καταφέρνουν, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, που τους λείπουν ακόμη και τα απαραίτητα. Αλλά και τη νέα γενιά μας.
Από εσάς, κυρία Σακελλαροπούλου, εξαρτάται το χειροκρότημα του ελληνικού λαού…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ