Δημήτρης Λιγνάδης: Το στοίχημά μου  όλη τη ζωή μου…

Δημήτρης Λιγνάδης: Το στοίχημά μου όλη τη ζωή μου…

«Διευθύνω μια μικρή Ελλάδα με όλες τις παθογένειες και όλα τα καλά της. Δεν υπάρχει κάτι τραγικό. Θέλω να πάω το Εθνικό παραπέρα. Το πιο ευχάριστο για εμένα ήταν η υποδοχή του κόσμου στο θέατρο, συμπεριλαμβανομένης και της συνδικαλιστικής παραμέτρου. Αλλά και γενικά από την ευρύτερη θεατρική κοινωνία.

Στην ‘‘ιδέα Εθνικό Θέατρο’’, παιδιόθεν, έχω μια μεγάλη αγάπη, σαν να είναι το σπίτι μου, όχι με την έννοια της ιδιοκτησίας αλλά της οικειότητας. Προσέρχομαι με πίστη και ελπίδα. Είχα ακούσει πολλά, όμως δεν ξεκινάω με το ποτήρι μισοάδειο, αλλά μισογεμάτο. Δον Κιχώτης; Μπορεί. Πιστεύω στο δυναμικό των εργαζομένων του Εθνικού. Αν αλλάξει κάτι, θα είναι διάψευση. Δεν μπορώ όμως να έρθω εδώ για να πολεμήσω, σαν να προσέρχομαι σε μάχη.

Από μια άτυπη στατιστική ηλικιακή έρευνα που έκανα, το Εθνικό εδώ και τουλάχιστον μια τριετία έχει χάσει το κοινό των 18-23. Για εμένα αυτό το κοινό είναι το στοίχημά μου όλη μου τη ζωή. Το Εθνικό που οραματίζομαι εγώ είναι ένα Εθνικό που δεν κάνει μόνο πολιτισμό, αλλά και που εκπολιτίζει, που έχει μέσα του μια έντονη προοπτική εκπαίδευσης. Γι’ αυτό με ενδιαφέρουν οι νέοι».

Υπογραφή: Δημήτρης Λιγνάδης, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου

 


Σχολιάστε εδώ