Τουρκία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών (20) – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν

Τουρκία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών (20) – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυτό σεισμό που έπληξε απόψε την ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 900.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκο Μητσοτάκη με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον αποψινό καταστροφικό σεισμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Τηλεφωνική επικοινωνία το Ν. Δένδια με τον Μελβουτ Τσαβούσογλου

“Eπικοινώνησα τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu στον οποίο εξέφρασα την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό”.

Παράλληλα, έχουν προκληθεί και σοβαρές ζημιές σε πολλά κτήρια που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.

Στην περιοχή έχουν σταλεί σωστικά συνεργεία και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι ο σεισμός είναι συμβάν «επιπέδου 3», με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται βοήθεια σε πανεθνικό επίπεδο, όχι όμως και αποστολή διεθνούς βοήθειας.

Η πληγείσα περιοχή είναι απομακρυσμένη και σχετικά αραιοκατοικημένη και ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκτιμήσουν οι Αρχές το πλήρες μέγεθος της καταστροφής.


Σχολιάστε εδώ