Νέος γύρος συζητήσεων για τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Νέος γύρος συζητήσεων για τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Το θέμα των περιβαλλοντολογικών όρων για την επέκταση του λιμανιού και το εν γένει επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα  και αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπής που θα το εξετάσει λεπτομερώς.

Τη δημιουργία της Επιτροπής πρότεινε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις που θα έχουν οι επενδύσεις στο λιμάνι και τόνισε ότι λίγο-πολύ είναι γνωστές γιατί ήδη υφίστανται.

Είπε ότι ο Πειραιάς, έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυξημένη ηχορύπανση και αυξημένους αέριους ρύπους και πρόσθεσε: «Για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, για τα οποία, εξυπακούεται, θα πρέπει να δεσμευθεί η Διοίκηση του ΟΛΠ, όπως η ηλεκτροδότηση των πλοίων από ξηράς, η χρήση βελτιωμένων καυσίμων από τα πλοία και η διαμόρφωση συνθηκών που θα επιτρέπουν την ευκολότερη είσοδο και έξοδο από τον Πειραιά».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπελαβίλας υποστήριξε ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί κοινή τεχνική Επιτροπή για τη σύνταξη προτάσεων προς την Περιφέρεια Αττικής.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ