Μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια για τον πρωθυπουργό – Πλήρης επιβεβαίωση του «ΠΑΡΟΝ»!

Μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια για τον πρωθυπουργό – Πλήρης επιβεβαίωση του «ΠΑΡΟΝ»!

-Η υπουργοποίηση και μετακίνηση του Μηταράκη αποσόβησε τη ρήξη με τον Βρούτση

Σε δημοσίευμά μας, στις 17 Νοεμβρίου 2019, αποκαλύπταμε ότι «βρίσκονται στα μαχαίρια» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο μέχρι πρότινος υφυπουργός του Νότης Μηταράκης.

Ο λόγος ήταν, όπως είχαμε γράψει από τότε, ο εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας των δύο προσώπων, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανενός είδους χημεία ανάμεσά τους, ήταν εκ διαμέτρου διαφορετικός όμως και ο τρόπος προσέγγισης των ασφαλιστικών ζητημάτων. Κάτι που εύκολα, άλλωστε, διαφαινόταν και από τις αντικρουόμενες δηλώσεις τους, ιδίως όταν αναφέρονταν στον βαθμό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην επικουρική ασφάλιση.

Ακόμα, θυμίζουμε τη σχεδόν οργισμένη διάψευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πώληση 12 δισ. ευρώ ληξηπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε ξένα funds, με την επισήμανση ότι εμπνευστής του σχεδίου αυτού ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης. Γι’ αυτό και είχαμε προφητικά τονίσει: «Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πιστεύουν ότι σύντομα θα εξαναγκαστεί να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δίνοντας οριστική λύση στις μεταξύ τους κόντρες, πριν αυτές λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή».

Επιβεβαιωνόμαστε απολύτως σήμερα. Μετά την πάροδο μόλις δύο μηνών ο πρωθυπουργός, με την υπουργοποίηση του Νότη Μηταράκη και τη μετακίνησή του στο ανασυσταθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προχώρησε μεν σε μια σημαντική διορθωτική κίνηση για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος του Μεταναστευτικού, ταυτόχρονα, όμως, έσβησε και μια εστία φωτιάς που ήδη είχε ξεσπάσει στο υπουργείο Εργασίας, η οποία μάλιστα, όπως όλα έδειχναν, θα έπαιρνε επικίνδυνες διαστάσεις.

Έτσι, με την κίνησή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού και τον Γιάννη Βρούτση ενισχύει, καθιστώντας τον απόλυτο κυρίαρχο στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να επιβάλει τις δικές του απόψεις και θέσεις επί του Ασφαλιστικού, αλλά και τον Νότη Μηταράκη τακτοποιεί και αναβαθμίζει, αναγνωρίζοντάς του ίσως και το γεγονός ότι ως βουλευτής Χίου ήταν από εκείνους τους λίγους που τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, όλα δείχνουν ότι οι εξαγγελίες που είχαν γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν από τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη, τόσο για την είσοδο ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση, όσο και για την εφαρμογή σε αυτήν του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, οδηγούνται οριστικά στις ελληνικές καλένδες.

Ιδίως, δε, μετά την ενσωμάτωση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) στον ΕΦΚΑ, κάτι που αιφνιδιαστικά προτάθηκε από τον υπουργό Εργασίας και πρόκειται να ψηφιστεί με τον νέο νόμο για το Ασφαλιστικό στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: thefaq.gr


Σχολιάστε εδώ