Κίνα: Σε “καραντίνα” η πόλη Βουχάν

Κίνα: Σε “καραντίνα” η πόλη Βουχάν

Στην αναστολή λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην πόλη Βουχάν προχώρησαν οι αρχές, λόγω της αύξησης κρουσμάτων του κοροναϊού με έναρξη των μέτρων από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 10:00 τοπική ώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, zητήθηκε από τους κατοίκους της πόλης να μην φύγουν ενώ το αεροδρόμιο και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα κλείσουν ενώ Λεωφορεία, μετρό, φέρρυ και μέσα μεταφοράς μακράς απόστασης θα σταματήσουν να λειτουργούν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 10:00 τοπική ώρα.

Η Βουχάν, μια πόλη με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, έκανε λόγο για 17 νεκρούς και 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας)

Παράλληλα, η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συμβουλεύοντας τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Βουχάν, εκτός αν πρόκειται για σημαντικό λόγο.

Παρόλο που έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 500 περιπτώσεις κρουσμάτων του ιού, οι υπολογισμοί από τους επιστήμονες στο Κέντρο MRC για την Παγκόσμια Ανίχνευση Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College London, κάνουν λόγο για 4.000 αρρώστους από τον ιό στο Wuhan.

 


Σχολιάστε εδώ