Ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολλεγίων – Έντονες οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ

Ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολλεγίων – Έντονες οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τρία επίμαχα άρθρα, 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολλεγίων προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή. Το άρθρο στήριξαν 153 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 136 βουλευτές. Επί της αρχής του, το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Υπέρ του άρθρου 16 για τον τρόπο χρηματοδότησης των πανεπιστημίων τάχθηκαν 185 ενώ κατά ψήφισαν 104 βουλευτές

Υπέρ του άρθρου 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων τάχθηκαν 163 έναντι 111 που καταψήφισαν και 15 που δήλωσαν «παρών».

Έντονη αντίδραση απο ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κα Κεραμέως συνεχίζει να ψευδολογεί και να στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της δημόσιας παιδείας

Η κα Κεραμέως συνεχίζει τον θλιβερό ρόλο του ντελίβερι των κολεγίων. Με τη ρύθμισή της, υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια και υπονομεύει το ευαίσθητο λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Συνεχίζει να ψευδολογεί. Αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια και πριν τον διαγωνισμό για μόνιμους διορισμούς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον νόμο Αρβανιτόπουλου της μνημονιακής περιόδου με τον οποίο καθιερώθηκε η επαγγελματική ισοδυναμία και δημιουργήθηκαν συνθήκες έμμεσης αναγνώρισης των τίτλων των κολεγίων.
 Η κα Κεραμέως επαναφέρει τώρα τον νόμο Αρβανιτόπουλου και απορρίπτει ακόμα και νόμους της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν είχε συμμορφωθεί με τις πιέσεις για αναγνώριση των κολεγίων. Αντί λοιπόν να ψευδολογεί, ας απαντήσει στην κριτική του αρμόδιου πολιτειακού οργάνου, του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος της είχε υποδείξει έναν δρόμο αντιμετώπισης του ζητήματος με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Η κα Κεραμέως, απομονωμένη κοινωνικά, επέλεξε την επαναφορά μνημονιακών πολιτικών. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον εκτός μνημονίων.

Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την δημόσια εκπαίδευση

H κυβέρνηση απαξιώνει την δημόσια εκπαίδευση και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, όπου εγκρίθηκε η ρύθμιση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των καθηγητών των κολλεγίων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ εξισώνει και ακαδημαϊκά τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολλεγίων. Απαξιώνει τα Πανεπιστήμια αλλά και τον ρόλο του σχολείου. Η ΝΔ δεν έχει εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση. Δεν ενδιαφέρεται για την δημόσια εκπαίδευση, εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

ΚΚΕ: Εκτρωματικό άρθρο να ακυρωθεί στη πράξη

«Το ΚΚΕ ό,τι είχε να πει για το άρθρο 50 το έχει πει. Ο λόγος, πλέον, είναι στο κίνημα ώστε αυτό το εκτρωματικό άρθρο να ακυρωθεί στη πράξη», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής μετά την ψήφιση των τριών άρθρων του νομοσχεδίου.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ