Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση… Σε 7 χρόνια αυξήθηκαν στη Γερμανία οι φτωχοί συνταξιούχοι κατά 803.000!

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση… Σε 7 χρόνια αυξήθηκαν στη Γερμανία οι φτωχοί συνταξιούχοι κατά 803.000!

-Στο όριο της φτώχειας βρίσκονται 3.200.000

Πεινάει κόσμος στη Γερμανία. Στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σχεδόν ο ένας στους πέντε συνταξιούχους είναι στο όριο της φτώχειας. Και αυξάνεται γρήγορα το ποσοστό των εργαζομένων που δεν σκοπεύουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους χρόνια, ένα δε 13% βλέπει ότι δεν θα συνταξιοδοτηθεί ποτέ.

Στη χώρα του μηδενικού ελλείμματος και της απόλυτης δημοσιονομικής πειθαρχίας, γύρω στα 3,2 εκατ. συνταξιούχοι κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Και ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 18,7% των γερμανών συνταξιούχων, σύμφωνα με έρευνα του δημόσιου ARD.

Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο όριο της φτώχειας είναι συνταξιούχοι που ζουν μόνοι και εισπράττουν 13.628 ευρώ τον χρόνο!

Να σημειωθεί ότι μέσα σε επτά χρόνια αυξήθηκαν οι φτωχοί συνταξιούχοι στη Γερμανία κατά 803.000.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου DIW Μαρσέλ Φράτζχερ προβλέπει ότι τα ποσοστά της φτώχειας μεταξύ των ηλικιωμένων Γερμανών θα αυξηθούν όχι απλώς σημαντικά αλλά πάρα πολύ μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Για να αποφύγει κάποιος τη φτώχεια στην τρίτη ηλικία, πρέπει να εισπράττει 12 ευρώ την ώρα, όταν ο επίσημος μισθός στη Γερμανία, που αυξήθηκε πρόσφατα κατά ένα ευρώ, είναι σήμερα μόλις 9,35 ευρώ την ώρα. Αποτέλεσμα; Πάρα πολλοί Γερμανοί αναγκάζο­νται να παρατείνουν την παραμονή τους στην εργασία και ήδη σε αυτή την κατάσταση είναι 500.000 ηλικιωμένοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, στη Γερμανία της Μέρκελ συνεχίζουν να εργάζονται 487.000 άτομα άνω των 65 ετών, με τη συνήθη ηλικία συνταξιοδότησης στη Γερμανία να είναι τα 63 με 67 έτη.

Θα χαθούν 410.000 θέσεις εργασίας!
Το… κερασάκι στην τούρτα της… φτώχειας ήρθε να βάλει η είδηση της τελευταίας στιγμής για την απώλεια 410.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Και ο λόγος είναι η… εισβολή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μόνο στην παραγωγή κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης θα καταργηθούν 88.000 θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ