Με rotation εύκολα η ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός είχε τον… Ελ Αραμπί – Ο Παναιτωλικός αγγιξε την νίκη

Με rotation εύκολα η ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός είχε τον… Ελ Αραμπί – Ο Παναιτωλικός αγγιξε την νίκη

Παρότι η ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έκανε εκτεταμένο rotation πέρασε πολύ εύκολα από το Πανθεσσαλικό, όπου επιβλήθηκε με 3-1 του Βόλου, για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση του 24χρονου διεθνής χαφ, Ντάμιαν Σιμάνσκι. Παίκτης που τρέχει και μαρκάρει, εξαιρετικός στις προσωπικές μονομαχίες, πίεση του αντιπάλου, πρώτος στις μπάλες που διεκδικούνται. Φαίνεται να έχει καλή αίσθηση του χώρου. Ένας παίκτης που πιέζει πολύ επιθετικά ακόμα και μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Μάριου Οικονόμου και πλασέ του Χρήστου Αλμπάνη και έφτασε σε ένα γκολ ακόμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Μείωσε λίγο πριν το τέλος ο Ικερ Γκουαροτσένα. Ντεμπούτο για τον νεοαποκτηθέντα Πολωνό μέσο Ντάμιαν Σιμάνσκι.

«Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες αναγκαστικά πρέπει να αλλάζεις παίκτες. Να βάζεις τους πιο φρέσκους. Ήταν ένα πολύ καλό ματς. Οι παίκτες έτρεξαν, προσπάθησαν και το άξιζαν» τόνισε ο Καρέρα στη Nova.

Ο Ολυμπιακός είχε τον… Ελ Αραμπί

Οι Πειραιώτες δεν εμφάνισαν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο στον ΟΦΗ, αλλά πήρε την εκτός έδρας νίκη που ήθελε. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τον Ελ Αραμπί να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου και τον Καμαρά σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο περιστατικό που οδήγησε στην αποβολή του Σεμέδο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μαντί Καμαρά.

«Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε. Τα καταφέραμε παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε καλά. Έτσι κερδίζονται όμως τα πρωταθλήματα. Πρέπει να συνεχίσει να το παλεύεις μέχρι τέλους και να κερδίζεις. Παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που κερδίζει πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα της. Παίζει ανοιχτά και δυσκολεύει του αντιπάλους. Η παρουσία του Καμαρά ήταν καταλυτική. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και ενέπνευσε την ομάδα μας».

Ο Παναιτωλικός άγγιξε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, βρήκε δύο γκολ με τον πρώην «βυσσινί» Ντάουντα, αλλά ο Ουάρντα με δύο εκτελέσεις πέναλτι έδωσε τον βαθμό στην ΑΕΛ που βρίσκεται σε κρίση.

Σε ένα τρελό παιχνίδι με φοβερές ανατροπές, η ΑΕΛ, με δύο γκολ-πέναλτι του Αμρ Ουάρντα στο τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα έσωσε τον βαθμό, απέναντι στον Παναιτωλικό που είχε προηγηθεί με 0-2 χάρη στα γκολ του πρώην παίκτη της ΑΕΛ, Αμπιόλα Ντάουντα.

\Με το τελικό 2-2 στο AEL FC Arena, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 24 βαθμούς και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της εξάδας. Αντίθετα, οι Αγρινιώτες, πήγαν στους 10 βαθμούς και παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.


Σχολιάστε εδώ