Τα πήρε όλα πίσω ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος!

Τα πήρε όλα πίσω ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος!

Μετά τις… φωνές που του έβαλε το Μαξίμου

-«Το σημερινό μοντέλο απέτυχε, χρειάζεται άλλο μοντέλο», είχε πει σε συνέντευξή του

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε ξεχάσει τα ελληνικά μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει, όμως, στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, που επιχειρεί να διαψεύσει τον εαυτό του. Και να φορτώσει στο «ΠΑΡΟΝ» ότι… παρερμήνευσε αυτά που είπε στη συνέντευξή του στο «Βήμα».

Το «ΠΑΡΟΝ» δεν πρόσθεσε ούτε ένα «κόμμα» παραπάνω. Και μάλιστα ευθέως το ομολογεί ο κ. Σκέρτσος παραθέτοντας την κρίσιμη παράγραφο στην οποία κατακεραύνωνε τον εμπνευστή του περιβόητου «επιτελικού κράτους», τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, με τη φράση του: «Το σημερινό μοντέλο απέτυχε στην πράξη, χρειάζεται άλλο μοντέλο». Και όχι μόνο εξηγούσε το «γιατί» αλλά πρότεινε και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: «Το επιτελικό κράτος χρειάζεται μια κεντρική δομή η οποία θα επιμελείται τη νομοθεσία. Δεν μπορεί το κάθε υπουργείο να νομοθετεί ερήμην της υπόλοιπης κυβέρνησης».

Ποιον άλλο από τον κ. Γεραπετρίτη κατηγορείτε για τις ελλείψεις αυτές, κύριε υφυπουργέ;

Το… πνεύμα της κάθε συζήτησης το αποδίδουν οι λέξεις.

Δεν φταίει το «ΠΑΡΟΝ» για τις αιχμές κατά του συναδέλφου σας που αποπνέουν αυτά που είπατε.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι απόψεις σας για τις «οργανωτικές καινοτομίες σας» στη συνέντευξή σας δεν φταίει το «ΠΑΡΟΝ».

Το επιτελικό κράτος απέτυχε…

Στην επιστολή του ο υφυπουργός κ. Άκης Σκέρτσος γράφει τα εξής:

«Κ. Διευθυντά,
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 12/1/2020, που ασχολήθηκε με αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ, απομονώσατε μια δήλωσή μου, υιοθετώντας μια –αν μη τι άλλο– τραβηγμένη από τα μαλλιά ερμηνεία που οδηγεί σε παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας.
Συγκεκριμένα, η δήλωση που παρερμηνεύθηκε είναι η εξής: ‘‘Το σημερινό μοντέλο απέτυχε στην πράξη, χρειάζεται άλλο μοντέλο. Το επιτελικό κράτος χρειάζεται μια κεντρική δομή η οποία θα επιμελείται τη νομοθεσία. Δεν μπορεί το κάθε υπουργείο να νομοθετεί ερήμην της υπόλοιπης κυβέρνησης’’.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης γύρω από τις αδυναμίες του μοντέλου διακυβέρνησης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και που ο νέος νόμος περί επιτελικού κράτους έρχεται να αντικαταστήσει, αρχής γενομένης από 1/1/2020. Σε αυτό το πλαίσιο, μου αποδώσατε λανθασμένα την πρόθεση οξείας κριτικής στον νόμο του ‘‘επιτελικού κράτους’’, αναπόσπαστο εργαλείο του οποίου είναι και το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί εγγενή αντίφαση και δεν απηχεί σε καμία περίπτωση το πνεύμα της συζήτησης όπως πραγματοποιήθηκε και αποτυπώθηκε στη συνέντευξη.

Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω, ως αναγνώστης της εφημερίδας και με δεδομένο τον αυστηρό έλεγχο που ασκείτε διαχρονικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις, ότι θα περίμενα να αναγνωρίζετε πανθομολογούμενες αδυναμίες του κράτους και να είστε λιγότερο καχύποπτοι απέναντι σε οργανωτικές καινοτομίες που εφαρμόζονται επιτυχημένα σε άλλες χώρες και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου.

Ελπίζω η επιστολή αυτή να ξεκαθαρίζει τα πράγματα και παρακαλώ για τη δημοσίευσή της στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Με ειλικρίνεια,
Ά. Σκέρτσος».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ