Οι Γεωργα­ντάς – Βερβεσός ζητούν διαλειτουργικότητα

Οι Γεωργα­ντάς – Βερβεσός ζητούν διαλειτουργικότητα

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιο Γεωργα­ντά συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διαλειτουργικότητα με το Κτηματολόγιο, ώστε οι δικηγόροι να μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά καταχωρήσεις, έρευνα και παραγγελία και πληρωμή πιστοποιητικών από τα κτηματολογικά γραφεία.

Ακόμα αξιολογούν οι «θεσμοί»…

Ο τρόπος που θα «τρέξει» η υπογραφή των συμβάσεων για τις πέ­ντε μελέτες κτηματογράφησης που αντιμετωπίζουν δικαστικές ε­μπλοκές αλλά και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να επιταχύνει τις εξετάσεις αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες βρέθηκαν προχθές στο επίκεντρο της πέμπτης αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών».

Ουδείς λόγος ανησυχίας

Με αφορμή επισημάνσεις της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας περί «πιθανής προσπάθειας υποκλοπής προσωπικών δεδομένων», το Ελληνικό Κτηματολόγιο κατέστησε απολύτως σαφές προς τους πολίτες πως καμία προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων δεν υφίσταται. Ζητήματα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων αντιμετωπίζονται με απόλυτη προτεραιότητα και δεν συ­ντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ