Και οι πρόωρες στην ατζέντα

Και οι πρόωρες στην ατζέντα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει περιέλθει σε μια άκρως δυσάρεστη θέση. Να πρέπει επτά μήνες μετά τις εκλογές να διαψεύδει σενάρια και φήμες ότι σχεδιάζει… νέες εκλογές. Τον τελευταίο μόνο μήνα τρεις τουλάχιστον φορές δήλωσε δημόσια ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή, ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ότι… τέλος πάντων οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το μακρινό 2023. Αν έπεισε αρκετούς; Υποθέτω όχι.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να καταργήσει άμεσα (με 200 ψήφους) την απλή αναλογική διατηρεί ζωντανό το σενάριο των διπλών εκλογών. Ακόμη και των πρόωρων. Κατά συνέπεια, ο κ. Μητσοτάκης τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να επαναβεβαιώσει αρκετές φορές τη… δέσμευσή του ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2023.


Τρέχουν και… δεν φτάνουν –τώρα– στην κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό, καθώς την περασμένη Τρίτη κλήθηκαν εκτάκτως στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρ. Κύτελης και Τ. Βέρρος για σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Έφτασαν αεροπορικώς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Προκειμένου να επιστρέψουν πίσω με την επόμενη πτήση, ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος «κατέβηκε» ως τα Σπάτα για να συναντηθεί μαζί τους σε ξενοδοχείο πλησίον του αεροδρομίου! Και όλα αυτά εν όψει των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν φορείς και κάτοικοι των νησιών.


Κανείς δεν πάει χαμένος

Μπορεί ως κόμμα το Ποτάμι να έπαψε να υφίσταται –έβαλε λουκέτο μετά την αποτυχία στις εκλογές–, ωστόσο τα άλλοτε στελέχη του συνεχίζουν να… δικαιώνονται. Και να τακτοποιούνται! Ο Χ. Θεοχάρης έγινε υπουργός, ο Γ. Μαυρωτάς γενικός γραμματέας, ο Δ. Τσιόδρας διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Επόμενος στη λίστα του Μαξίμου; Ο Γρ. Ψαριανός. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να τοποθετηθεί σε διευθυντική θέση στην ΕΡΤ. Θα έχει και συνέχεια; Υποθέτω ναι…


Η πιο πρόσφατη, επισήμως καταγεγραμμένη, συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Α. Σακελλαροπούλου χάνεται στα… βάθη του 2019. Ήταν στις 22 Απριλίου, όταν με την ιδιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έκτοτε, καμία συνάντηση, καμία επαφή. Καταγεγραμμένη εννοώ. Διότι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε συνάντηση μετά τις εκλογές, η οποία και δεν ανακοινώθηκε. Στην οποία η κ. Σακελλαροπούλου είχε προσέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο με πακέτο αιτημάτων που αφορούσαν όλο σχεδόν το πλέγμα της Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ