Θέλουν την Κρήτη! Αλλά μας αφήνoυν τα Χανιά… – Παραλήρημα Κιλιντσάρογλου (χάρτες)

Θέλουν την Κρήτη! Αλλά μας αφήνoυν τα Χανιά… – Παραλήρημα Κιλιντσάρογλου (χάρτες)

– Ισως πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά, μήπως μας συμφέρει ο Ερντογάν να ηγείται της γειτονικής χώρας σε σχέση με τους Κεμαλιστές τού Κιλιντσάρογλου; 

Ο ηγέτης των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απαιτεί την προσάρτηση της Κρήτης, τουλάχιστον των 3/4 της νήσου αφού όπως λέει «μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά».

Μάλιστα η ηγεσία του Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορεί τον Ερντογάν για… ενδοτικότητα έναντι της Ελλάδας όπως αναφέρει η Real News.

Όλα αυτά όχι τυχαία. Τώρα βλέπουν το ενεργειακό μέλλον της περιοχής και θυμίθηκαν τις συνθήκες: Λονδίνου (30ης Μαΐου του 1913 – άρθρα 4 και 5) και 24ης Ιουλίου της Λωζάννης και επικαλούνται πως:

Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα.

Β. Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαιδουρονήσι και το Κουφονήσι.

β. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας.

γ. Έτσι η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.

δ. Σύμφωνα με τα άρθρα Md.76 and Md.121 του διεθνούς ναυτικού Δικαίου η τουρκική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στις συντεταγμένες  33 ° 45 ’00 και  023 ° 20′ 00 όπως και μεταξύ 33 ° 40 ’00 και  032 ° 16′ 18.

Δείτε παρακάτω τους χάρτες που παραθέτουν…


Με πληροφορίες και από το pronews.gr

 

 


Σχολιάστε εδώ