Συνεχίζονται οι… εξετάσεις των υπουργών – Αύριο διαγωνίζονται ο υπουργός Εργασίας και η υπουργός Παιδείας

Συνεχίζονται οι… εξετάσεις των υπουργών – Αύριο διαγωνίζονται ο υπουργός Εργασίας και η υπουργός Παιδείας

Στο ψυγείο μπαίνει ο ανασχηματισμός

Πίστωση χρόνου στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, παρά τις σοβαρές αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες που έχουν διαπιστωθεί (καταγραφεί), φαίνεται να δίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ωστόσο, στέλνει σαφές μήνυμα προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για να… βελτιωθούν δεν θα είναι απεριόριστος.

Υπουργοί και υφυπουργοί άκουσαν τον πρωθυπουργό, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης (Alpha) να σημειώνει ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του ο ανασχηματισμός και… πήγε η καρδιά στη θέση της.

Είναι γεγονός ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ξεκινήσει κύκλο διαδοχικών συναντήσεων με τις ηγεσίες των υπουργείων είχε προκαλέσει… ρίγη ανησυχίας σε αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι αντικείμενο των συναντήσεων θα ήταν ο απολογισμός του έργου ενός εκάστου υπουργείου στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε ορίσει στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Είχαν μάλιστα διακινηθεί πληροφορίες και σενάρια που προσδιόριζαν χρονικά τον ανασχηματισμό για τις αρχές Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητούνταν ονόματα κυβερνητικών στελεχών που ήταν στο «κόκκινο» και με… προοπτικές να «εκθρονιστούν». Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές μετατίθεται για μετά το Πάσχα ή το αργότερο το προσεχές φθινόπωρο. Επιθυμία του κ. Μητσοτάκη είναι υπουργοί και υφυπουργοί να έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο να δείξουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο πρωθυπουργός άνοιξε τον κύκλο των συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, όπου και βαθμολόγησε με σχετικά καλό βαθμό τις επιδόσεις τόσο του υπουργού Χ. Θεοχάρη, όσο και του υφυπουργού Μ. Κόνσολα. «Κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 κι αυτό πιστοποιείται από τα έσοδα», ανέφερε, πρόσθεσε δε ότι η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν. Αύριο (Δευτέρα) ο κ. Μητσοτάκης θα συνα­ντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και θα ακολουθήσει αυτή με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δεδομένου ότι το προσεχές διάστημα έχει προγραμματισμένα ταξίδια εκτός Ελλάδος, ο κύκλος των συναντήσεων αυτών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ