Μας έχουν «πουλήσει» οι… σύμμαχοί μας και οι… εταίροι μας

Μας έχουν «πουλήσει» οι… σύμμαχοί μας και οι… εταίροι μας

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Πέταξαν την Ελλάδα έξω από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

-Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς στη… μοιρασιά Πρωταγωνιστής στο τραπέζι ο Ερντογάν, που επιβάλλει τους όρους του
-Τεράστιες οι ευθύνες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη – Κλειστή παρέμεινε η πόρτα παρά τα παρακάλια της κυβέρνησης στη Μέρκελ

Δεν προλάβαμε να δρέψουμε τις… δάφνες από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πλανητάρχη, τον Πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, και η άλλη φίλη και εταίρος μας, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μας άφησε νέες δάφνες έξω από την πόρτα της Διάσκεψης του Βερολίνου, με την κάρτα της όπου έγραφε: «Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει χώρος για εσάς»… Αντίθετα, υπήρχε χώρος για το Κονγκό!

Αυτό είναι μέσα σε λίγες λέξεις το… στραπάτσο της χώρας μας, για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απόδειξη, το ότι, όταν πήρε χαμπάρι τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα και την κυριαρχία μας Διάσκεψη, άρχισε τα παρακάλια, στα οποία όμως τα αυτιά των πρωταγωνιστών της Διάσκεψης δεν άνοιξαν.

Στη μάζωξη που ξεκινά σήμερα με προσκεκλημένους τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κονγκό, στο τραπέζι θα βρεθεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή με πλούσια κοιτάσματα, αλλά δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα, που έχει λόγο και συμφέροντα στην περιοχή, τα οποία πάει να αρπάξει η Τουρκία, με βάση την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Στο δείπνο παρούσα θα είναι η Τουρκία, αν και είναι μίλια μακριά, αλλά ΟΧΙ η Ελλάδα, που έχει κοινά θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Για ποιον λόγο; Προφανέστατα, γιατί στο «μενού» της Διάσκεψης περιλαμβάνεται και το «πιάτο» που αφορά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Δικαιώματα που έχει βάλει στο μάτι ο Ερντογάν, ο οποίος έχει γίνει αχόρταγος και θέλει να κλέψει τη δόξα του Ατατούρκ.

Η στάση των συμμάχων και εταίρων μας δεν μπορεί να είναι τυχαία. Έχουν οι μεγάλοι τους… λόγους τους. Προφανώς, ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την κρίσιμη για τις εξελίξεις στη Λιβύη Διάσκεψη είναι απαίτηση-βέτο του Ερντογάν. Και του κάνουν το χατίρι.

Άλλη μια βρωμοδουλειά των φίλων μας, συμμάχων και εταίρων μας, που μας πουλάνε για τα δικά τους συμφέροντα. Την Ελλάδα θα κοιτάξουν; Μας θεωρούν δεδομένους… Το είδαμε και κατά την επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον. Τα συμπεράσματα βγήκαν από το τετ-α-τετ του Μητσοτάκη με τον αμερικανό Πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο. Επέστρεψε ο πρωθυπουργός με γεμάτη τη βαλίτσα του από τα χαμόγελα του Τραμπ και τίποτε άλλο… Απόδειξη, το ότι ο Αμερικανός δεν παρενέβη στη γερμανίδα καγκελάριο για να επιβάλει την παρουσία της Ελλάδας.

Ο αποκλεισμός από τη Διάσκεψη του Βερολίνου εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα. Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τα καυτά εθνικά μας θέματα.

Και το τιμόνι της πατρίδας το έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με παρακάλια δεν σε μετράει κανείς. Ιδιαίτερα όταν σε θεωρεί δεδομένο. Αυτό ζούμε και τώρα, με την αγαπητή Άνγκελα να αποκλείει την Ελλάδα από τη σημερινή Διάσκεψη του Βερολίνου…

Αποφασίζουν για την Ελλάδα χωρίς να είναι εκεί…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ