Καραμανλής: Πρόθεση για χιονολάστιχα σε ακραία καιρικά φαινόμενα – Τι είπε για ΚΟΚ και τέλη κυκλοφορίας (video)

Καραμανλής: Πρόθεση για χιονολάστιχα σε ακραία καιρικά φαινόμενα – Τι είπε για ΚΟΚ και τέλη κυκλοφορίας (video)

Αυτηροποίηση προστίμων του ΚΟΚ στις περιπτώσεις που χρειάζεται, αλλά και μειώσεις όπου αυτά είναι εξωφρενικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Θα προηγηθεί όμως, διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, διότι το βασικό κίνητρο είναι η οδική ασφάλεια.

«Πρέπει να κάτσουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και να δούμε όλες τις παθογένειες που υπάρχουν. Ζούμε δυστυχώς σε μια χώρα που πολλές φορές εμείς οι πολιτικοί θεσμοθετούμε και ψηφίζουμε πολύ αυστηρούς νόμους και μετά η εκτελεστική εξουσία δεν τους εφαρμόζει» και προσέθεσε: «σε μερικές περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να βάλουμε αυστηρά πρόστιμα, θα βάζουμε πολύ αυστηρά πρόστιμα. Δεν λέω ότι θα αυξηθούν τα πρόστιμα παντού, σε άλλες περιπτώσεις που τα πρόστιμα είναι εξωφρενικά, θα μειωθούν».

Δεν θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα, καθώς στην Ευρώπη επικρατεί η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Θα πρέπει, πρόσθεσε, αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, έστω και λίγο μεταχειρισμένα, να μην έχουν τους σημερινούς δασμούς. Όπως είπε, τα κίνητρα αυτά θα δοθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Αναφερόμενος στο αν θα υπάρξει υποχρέωση για χειμερινά ελαστικά στα αυτοκίνητα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν «είπαμε για υποχρεωτικά χειμερινά ελαστικά», τονίζοντας όμως ότι αλυσίδες στα αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως είπε, πρόθεση είναι να επιβάλλονται τα ελαστικά αυτά, όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Και τα επιβατικά αυτοκίνητα που θέλουν να κυκλοφορούν στους πέντε εθνικούς δρόμους όταν υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να έχουν χιονολάστιχα, είπε ο υπουργός.


Σχολιάστε εδώ