Home port για την MSC ο Πειραιάς

Home port για την MSC ο Πειραιάς

Μια σημαντική είδηση… φύλαγε το 2019 στα τέλη του για το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η MSC Cruises, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον χώρο της κρουαζιέρας, από τον Μάιο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου το πλοίο της «LIRICA» θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως home port. Δηλαδή, ο Πειραιάς θα είναι η αφετηρία της επταήμερης κρουαζιέρας που θα κάνει το πλοίο αλλά και το λιμάνι που θα ολοκληρώνει το ταξίδι του.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος πελάτης της MSC θέλει να κάνει την κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να έρθει στον Πειραιά αλλά και να φύγει από τον Πειραιά όταν ολοκληρωθεί η κρουαζιέρα.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται οι ταξιδιώτες να πηγαίνουν δύο – τρεις μέρες πριν από την αναχώρηση του πλοίου στην πόλη που έχει το λιμάνι (σ.σ.: εν προκειμένω στον Πειραιά) για να τη γνωρίσουν. Επίσης, μόλις τελειώσει η κρουαζιέρα, κάνουν και ένα τουρ στη χώρα που βρίσκεται το λιμάνι, γιατί για τους περισσότερους ένα ταξίδι στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που γίνεται συχνά, δεδομένου ότι οι πελάτες της MSC έρχονται από την Αμερική, την Αυστραλία, την Ιαπωνία κ.λπ., δηλαδή από χώρες που δεν είναι κοντά στην Ελλάδα.

Από αυτήν την άποψη, η MSC διασφαλίζει μια σίγουρη τουριστική πελατεία για τον Πειραιά και την Ελλάδα. Το ταξίδι του «LIRICA» θα είναι Πειραιάς – Μύκονος – Χάιφα – Λεμεσός – Κουσάντασι και επιστροφή.

Ο Δήμαρχος Γ. Μώραλης και οι φορείς του Πειραιά δέχθηκαν με ενθουσιασμό την προοπτική αυτή, αλλά σημείωσαν ότι για να μείνουν στον Πειραιά οι 80.000 επιβάτες που θα έρθουν για το πλοίο, θα πρέπει ο Πειραιάς να έχει κάτι για να τους… κρατήσει. Γι’ αυτό, τόνισε ο Δήμαρχος, τα τρία επόμενα χρόνια θα πρέπει η πόλη να αλλάξει προς το καλύτερο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ