Όταν αφήνεις λάσκα το σχοινί, τότε δεν σου φταίει ο Ράμα

Όταν αφήνεις λάσκα το σχοινί, τότε δεν σου φταίει ο Ράμα

Στη Βόρειο Ήπειρο δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Έτσι, στις Δρυμάδες, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, έγινε απόπειρα καταστροφής του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι έγιναν εργασίες στη στέγη του ναού, αλλά μάλλον οι εργασίες γίνονταν με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθεί το «ατύχημα»…

Αν και αρχικά η Αθήνα και ο κ. Μητσοτάκης είχαν φροντίσει να δείξουν τα δόντια τους στην Αλβανία και στον κ. Ράμα, κατόπιν ξέχασαν και την Αλβανία και τα προβλήματα που δημιουργεί στις διμερείς σχέσεις, όχι μόνο παραβιάζοντας τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας αλλά και της ίδιας της Ελλάδας, καθώς αρνούνται να συμμορφωθούν και στο μείζον θέμα που αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Προφανώς υπήρχαν κι άλλες προτεραιότητες, αλλά είναι ολέθριο λάθος τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, που άφησαν τόσο «λάσκα» τον κ. Ράμα στο ζήτημα αυτό. Έπρεπε το θέμα της υπογραφής συμφωνίας θαλασσίων ζωνών να είναι αφετηριακό θέμα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και συνεπώς και για τις αλβανοευρωπαϊκές σχέσεις.

Τώρα, μόλις πάρει μάλιστα την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα έχουμε τον κ. Ράμα να κοροϊδεύει τα επόμενα δέκα χρόνια.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ