Θωμάς Κοροβίνης: Μια ζωή χωρίς πάθος είναι φαγητό χωρίς αλάτι…

Θωμάς Κοροβίνης: Μια ζωή χωρίς πάθος είναι φαγητό χωρίς αλάτι…

«Το πάθος έπαιξε ρόλο καταστροφικό και παράλληλα δημιουργικό. Πολλές φορές το πάθος μπορεί να σε φέρει στον γκρεμό. Εκεί πρέπει να το χαλιναγωγήσεις» γράφει ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.

«Νομίζω όμως ότι τα πάθη είναι η κινητήρια δύναμη στην τέχνη και στην ίδια τη ζωή. Μια ζωή χωρίς πάθος είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Πρέπει να το ευχαριστηθείς και η ευχαρίστηση μέσα έχει περιπέτεια, έχει εμπόδια. Ανθρώπους χωρίς πάθη τούς θεωρώ άνοστους».

«Το γράψιμο ενός βιβλίου είναι προσωπική ανάγκη, αδήριτη. Έχει φτάσει ο εαυτός μου στο σημείο να του είναι ένα είδος δεύτερης αναπνοής, δηλαδή να μην υπάρχω χωρίς αυτό». «Την εξουσία και τον πλούτο, όταν τη διαχειρίζονται άνθρωποι χωρίς ηθική υποδομή και αδαμάντινο χαρακτήρα, σπάνια δεν θα προδώσουν τον λαό. Όλοι τσιμπάνε στο κεχρί, στο μέλι της εξουσίας, δυστυχώς. Με αυτή την έννοια, δεν έχω εμπιστοσύνη στον άνθρωπο. Θεωρώ ότι είναι ρευστός, δεν είναι να του δίνεις πολλή μπέσα. Πρέπει να δοκιμαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα για να αποδείξει ότι το ήθος του είναι ακλόνητο. Και πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί αυτοθυσία».

«Η μοναξιά θέλει παλικάρια. Αλλά και η μοναξιά η ρημάδα πρέπει κάποτε να σπάει. Εγώ είμαι σούπερ κοινωνικός και πολύ μοναχικός, είμαι ένα δικέφαλο τέρας. Η επιτυχία μου είναι ότι βασίζεται σε αγώνα. Αγαπώ πάρα πολύ τους ανθρώπους».

Φωτο: biblionet.gr


Σχολιάστε εδώ