71.000 ακίνητα του Δημοσίου… λιάζονται!

71.000 ακίνητα του Δημοσίου… λιάζονται!

– Την ώρα που έχουμε βγει στη ζητιανιά για λεφτά

«Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει τουριστικά ακίνητα, Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ έχει στο χαρτοφυλάκιό του 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, τα οποία θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο άμεσο μέλλον».

Κάθε άλλο παρά λόγια του αέρα είναι. Το υπογράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο δισέλιδο άρθρο του στα «Νέα».

Και γιατί δεν αξιοποιούνται, κύριε διοικητά; Υπάρχει κάποιος που μπλοκάρει την πώληση ή την αξιοποίηση 71.000 ακινήτων, των οποίων η αξία μειώνεται κάθε χρόνο που περνάει; Και όχι μόνο πέφτει η αξία τους, αλλά πληρώνει κι από πάνω το Δημόσιο για τη φύλαξή τους.

Έτσι μετράτε την… ανάπτυξη που… ΘΑ έρθει, κύριε Στουρνάρα;

Αμ το άλλο; «Η παραοικονομία ήταν, κατά μέσο όρο, πάνω από το 30% του ΑΕΠ την περίοδο 2009 – 2017», αποκαλύπτει στο ίδιο άρθρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και τι πράξατε για να εισπραχθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που στερεί από την ελληνική οικονομία η παραοικονομία;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ