Πλάτες του Βερολίνου στην Τουρκία

Πλάτες του Βερολίνου στην Τουρκία

Είδαμε και χαρήκαμε την ΕΕ να αποφασίζει την επιβολή κυρώσεων επί της Τουρκίας με αφορμή τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Και ακόμη περισσότερο χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι –όπως προέβλεπε η διαδικασία– η Κύπρος έχει καταθέσει στην ΕΕ συγκεκριμένες προτάσεις με ονόματα προσώπων και εταιρειών προκειμένου να εκκινήσει η επιβολή κυρώσεων.

Και ξαφνικά μείναμε με τη χαρά, καθώς, όπως φαίνεται, οι Γερμανοί είναι πρώτοι όταν είναι να επιβάλουν μνημόνια σε εταίρους τους. Όταν έρθει η ώρα για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη ληφθεί απόφαση…



Σημείωση «Π»:
Πόσο μάλλον χαρήκαμε όταν για το θέμα της Λιβύης οι Γερμανοί κάλεσαν την Τουρκία, ακόμη και τη Δημοκρατία του Κονγκό… αλλά σνόμπαρε την Ελλάδα!


«Π»: Η Γερμανία σνομπάρει την Ελλάδα;

Και γιατί το ρωτάμε αυτό; Γιατί η Ελλάδα, παρότι η κυβέρνηση δια στόματος του Στ. Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως γίνετε κάθε προσπάθεια για να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη, φαίνεται ότι μένει εκτός της γερμανικής πρωτοβουλίας για τη Λιβύη καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών που θα συμμετάσχουν στη διεθνή διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τον τερματισμό το εμφυλίου πολέμου στη βορειοαφρικανική χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: Anadolu Agency

 


Σχολιάστε εδώ