Τελειώνουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη των 28

Τελειώνουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη των 28

Την αρχή έκανε η Ιταλία, ακολούθησε η Αυστρία και τριτώνει με την Ισπανία, όπου οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ και ο ηγέτης των Podemos συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν. Οι Σοσιαλιστές στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου πή­ραν 120 έδρες και οι Podemos 35, επί συνόλου 350 εδρών της ισπανικής Βουλής.

Και ένα από τα πρώτα μέτρα θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όχι στη μαντίλα…
Στην Αυστρία συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνασπισμού ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Κουρτς θα αναλάβει καγκελάριος και στην κυβέρνηση θα μετέχουν ως υπουργοί στελέχη των Πρασίνων. Ένας από τους όρους της συμφωνίας είναι η νομοθετική απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία για κορίτσια μέχρι και 14 ετών.

Και στην Ιταλία
Στη νέα ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε μετέχουν δέκα υπουργοί του αντισυστημικού Κόμματος των Πέντε Αστέρων, εννέα του Δημοκρατικού Κόμματος (το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς), ένας από το μικρό αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι (LEU) και η υπουργός Εσωτερικών, η οποία δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ