Ο Βενιζέλος, ο άσος του Μητσοτάκη!

Ο Βενιζέλος, ο άσος του Μητσοτάκη!

Αυτόν θα στηρίξει η ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-Όλα τα άλλα ονόματα τα έριξε στην πιάτσα για να θολώσει τα νερά
-Δεν έλεγε τυχαία ότι δύσκολα δεν θα ψηφίσουν τα άλλα κόμματα τον υποψήφιο που θα επιλέξει

Ο γρίφος τού ποιον θα κατεβάσει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν τελικά και τόσο γρίφος… Ανήκει σε άλλο κόμμα και έχει περάσει από πολλά υπουργεία, ενώ για ένα φεγγάρι διετέλεσε και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Με πολλές συμπάθειες αλλά και πάρα πολλές αντιπάθειες μέσα στην παράταξη στην οποία θήτευσε πολλά χρόνια.

Η αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ» για τον άσο που θα ρίξει στο τραπέζι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης είναι η κατάληξη ρεπορτάζ από τρεις διαφορετικές πηγές, πάρα πολύ έγκυρες.
Και κουμπώνει πλήρως με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι στην ψηφοφορία στη Βουλή θα πάρει πολύ περισσότερες ψήφους από αυτές των βουλευτών της ΝΔ. Με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να θεωρούνται βέβαιοι. Και ό,τι άλλο προκύψει…

Η επιλογή του Β. Βενιζέλου «υπηρετεί» ορισμένους βασικούς στόχους του κ. Μητσοτάκη. Πρώτον, με τον τρόπο αυτό κάνει άνοιγμα (έτσι τουλάχιστον πιστεύει) στον χώρο του κέντρου, ευελπιστώντας ότι αυτό θα του φέρει ψήφους στις επόμενες εκλογές. Δεύτερον, εξασφαλίζει τη στήριξη της Φ. Γεννηματά και, τρίτον, έχει την… ευκαιρία να «λεηλατήσει» τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη και κάποιοι από τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη που δεν είναι και τόσο… φαν του Βενιζέλου, από τη στιγμή που η ψηφοφορία είναι φανερή, δύσκολα θα τον καταψηφίσουν.

Το ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει περιορίσει τις δημόσιες παρουσίες (παρεμβάσεις) του κάθε άλλο παρά συμπωματικό είναι.

Τι θα κάνουν οι Νεοδημοκράτες;
Το… μπαλάκι είναι κυρίως στην κυβερνητική παράταξη, όπου κάθε άλλο παρά σε μεγάλο αριθμό ανέρχονται οι θαυμαστές του Βενιζέλου, αν και με τις αλλαγές που έγιναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί ακόμη και με λιγότερες από 151 ψήφους.

Γεγονός, βέβαια, είναι ότι οι σκληροί δεξιοί βουλευτές θα συνυπογράψουν με βαριά καρδιά το διαβατήριο του Βενιζέλου για το Προεδρικό Μέγαρο. Μεταξύ αυτών και όσοι πρόσκεινται στον Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο ο Β. Βενιζέλος συγκυβέρνησε την περίοδο 2012 – 2014. Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι καραμανλικοί βουλευτές, καθώς ο Β. Βενιζέλος ήταν από τους πλέον σκληρούς επικριτές του πρώην πρωθυπουργού και των κυβερνήσεων της περιόδου 2004 – 2009. Αρκετοί, πάντως, είναι αυτοί που τονίζουν ότι στη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου η Ελλάδα ακουγόταν παντού…

Και κλάμα οι χαμένοι…
Η επιλογή Βενιζέλου θα προκαλέσει δράματα… σε αρκετούς από εκείνους που τους τελευταίους δύο
μήνες το όνομά τους ήταν στα πρωτοσέλιδα ως… υποψηφίων για το Προεδρικό Μέγαρο, με τους άνδρες να ράβουν ήδη κουστούμια και τις κυρίες τουαλέτες.

Στο τραπέζι είχαν πέσει πάρα πολλά ονόματα: Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαριέττα Γιαννάκου, Λουκάς Παπαδήμος, Βασίλης Σκουρής, Νίκος Αλιβιζάτος και άλλοι.

Κλίμα υπέρ Παυλόπουλου
Όλον αυτόν τον καιρό, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήταν η πρώτη επιλογή των πολιτών αλλά και της πλειοψηφίας των 300 βουλευτών.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Εάν δεν προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι τεράστιο λάθος για τη χώρα και την παράταξη».

Πολλοί, μάλιστα, δεν έκρυβαν ότι ο Παυλόπουλος ανύψωσε τον θεσμό του Ανώτατου Άρχοντα και η φωνή της Ελλάδας ακουγόταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Άλλες, όμως, οι βουλές του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ