Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και η ΑΕΚ βρήκε… προπονητή

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και η ΑΕΚ βρήκε… προπονητή

Το ντέρμπι τελείωσε και αυτό που θα μείνει για το πρωτάθλημα είναι το 1-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ενός ΠΑΟΚ που θα “τρέξει” για την πρώτη θέση.

Ομως πέραν του πρωταθλήματος υπάρχουν και η ομάδες… και σε αυτό το σημείο το ντέρμπι ανέδειξε προπονητή… μετά απο πολύ καιρό, στην ΑΕΚ.

Ναι ο Μάσιμο Καρέρα έχει μόλις συμπληρώσει το μήνα στο ελληνικό πρωτάθλημα, και παρόλο που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της γνωριμίας κατάφερε να μπερδέψει τον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ εφάρμοσε αγωνιστικό πλάνο απο την άμυνα… που με  τρεις κεντρικούς μέσους προσπαθούσε, να αντιμετωπίσει τους κεντρικούς μέσους του ΠΑΟΚ, και να του δυσκολέψει την ανάπτυξη των επιθέσεών του.

Ο Καρέρα όμως χρησιμοποίησε τους τρεις αμυντικούς και με επιθετική στρατηγική φτάνοντας τους μέχρι και τους στόπερ του ΠΑΟΚ. Η τακτική αυτή του πρέσινγκ κράτησε λιγη μεν ώρα αλλα ικανή για να συμπεράσματα για το πως σκέφτεται ο νέος τεχνικός της Ένωσης.

Η ΑΕΚ του Καρέρα ήταν λοιπόν μια πιο έτοιμη, πιο ώριμη και πιο άνετη ομάδα ένδειξη ότι στον πάγκο της υπάρχει προπονητής με ικανότητα να ετοιμάζει αποτελεσματικό αγωνιστικό πλάνο, όχι μόνο αμυντικό. Αν ο Σαμπανάτζοβιτς (περίεργο που δεν έπαιζε μεχρι τώρα… ) είχε περισσότερα ματς στα πόδια του και αν οι πλάγιοι μπακ είχαν μεγαλύτερη τεχνική ικανότητα θα ήταν μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερη δυναμική.

Απέναντι σε μια ομάδα με τρεις κεντρικούς μέσους, ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε με δύο κεντρικούς χαφ, εμφανίστηκε με έναν κεντρικό μέσο παρότι ο Καρέρα άφησε ελεύθερο τον Εσίτι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να επιβληθεί της ΑΕΚ.

Όμως ο ΠΑΟΚ εχει αυτή τη στιγμή ανώτερη ποιότητα σε σύγκριση με την ΑΕΚ.

Έτσι ήρθε η στιγμή που ο Κρίστιτιτς, και ο Χουλτ έχασαν την συγκέντρωσή τους, ο διαιτητής και ο ψηφιακός διαιτητής έκριναν ότι δεν προηγήθηκε φάουλ του Σφιντέρσκι στον Βράνιες στη φάση του πέναλτι και ετσι σημειώθηκε το τελικό σκορ 1-0.


Σχολιάστε εδώ