Απέτυχε το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη

Απέτυχε το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη

Βόμβες ρίχνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος

-Χρειάζεται άλλο μοντέλο, με κεντρική δομή και περισσότερη διαφάνεια
-Πρέπει να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα
-Η κοινωνία είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς

Βόμβες έριξε… εναντίον του «επιτελικού κράτους», το οποίο έστησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ πριν μπει στην κυβέρνηση.

«Το σημερινό μοντέλο απέτυχε στην πράξη, χρειάζεται άλλο μοντέλο.

Το επιτελικό κράτος χρειάζεται μια κεντρική δομή, η οποία θα επιμελείται τη νομοθεσία. Δεν μπορεί το κάθε υπουργείο να νομοθετεί ερήμην της υπόλοιπης κυβέρνησης», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο «Βήμα».

Και δεν μένει στις παραπάνω… παρατηρήσεις. Διατυπώνει ευθέως βαριές αιχμές κατά του «πατέρα του επιτελικού κράτους» ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος: «Σε όλες τις σοβαρές χώρες υπάρχει μια κεντρική μονάδα για την παραγωγή του νομοθετικού έργου, ώστε να αποφεύγο­νται οι επικαλύψεις και η κακή διατύπωση των ρυθμίσεων, που καθιστούν τελικά τους νόμους ανενεργούς»!

Υποτιμούμε την κοινωνία!
Προχωρεί, όμως, και παραπέρα ο κ. Άκης Σκέρτσος: «Χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια. Σημαντικοί δεν είμαστε εμείς αλλά το έργο που κάνουμε. Υποτιμούμε την κοινωνία αν την αφήνουμε εκτός των διεργασιών της διακυβέρνησης. Συνήθως η κοινωνία είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς και απαιτεί λογοδοσία».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν αφήνει ανέγγιχτο κανέναν τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και κυρίως στα… βιλαέτια που υπάρχουν μέσα σε αυτήν: «Πρέπει να κατακτηθεί κοινό λεξιλόγιο, να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, για όλα τα θέματα. Είναι τεράστιο θέμα»!

Και ο κ. Σκέρτσος καταλήγει με ένα… μάθημα περί μεταρρύθμισης: «Μεταρρύθμιση σημαίνει ρήξη με τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα και εισαγωγή καινοτομιών που αιτούν τα εμπόδια».

Θέλω να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου…
«Δεν ανήκα σε κομματική οργάνωση, προέρχομαι από άλλον κομματικό χώρο, ταυτίζομαι όμως με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική με ενδιαφέρει μόνο μέσα από αυτό το πλαίσιο. Το άλλο συνεπάγεται μια δημόσια έκθεση που δεν μου ταιριάζει. Ο πολιτικός ανήκει στην κοινωνία και εγώ θέλω να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ