Στη ρουλέτα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη ρουλέτα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Μητσοτάκης ευτελίζει τον ανώτατο θεσμό της χώρας

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει… Να έχει βγάλει στο… μεϊντάνι ο πρωθυπουργός της χώρας το ποιους έχει στο μυαλό του να προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω της λήξης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στις 13 Μαρτίου.

Και να παίζει με τον κορυφαίο θεσμό της Ελλάδας, τον θεσμό του Αρχηγού του Κράτους. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πει δημόσια ότι στο Μέτσοβο, όπου πήγε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του μαζί με τη σύζυγό του, την κυρία Μαρέβα, θα… συνδιαλεχθεί με το… βουνό, πρόσωπο με πρόσωπο, για να του πει ποιον του προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γύρισε από το βουνό, μετά την κουβέντα που είχε μαζί του, και όλοι γίναμε… σοφότεροι ως προς το φύλο, αφού είπε ότι είναι 50-50 το αν θα επιλέξει άνδρα ή γυναίκα. Αγωνία μέχρι την τελευταία ώρα…

Με τη… ρουλέτα να γυρίζει. Μέχρι να κάτσει η μπίλια…
Με τον Κυριάκο να το διασκεδάζει…

Ακόμη και η Ντόρα, η αδελφή του, με τη μεγάλη εμπειρία που απέκτησε δίπλα στον γενάρχη, τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη, τα πήρε στο κρανίο. Είναι δυνατόν να βάλει κάποιον που δεν ξέρει τι θα πει υφαλοκρηπίδα και θα πρέπει να πάει φροντιστήριο; αναρωτήθηκε δημόσια, καθώς κάποια από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική.

Ήταν μια φαρμακερή βολή κατά του αδελφού… Κάθε άλλο παρά τυχαία…

Στους «καφενέδες» –όπως έλεγε ο αξέχαστος Χάρης Μπουσμπουρέλης– έχει πάρει φωτιά η συζήτηση για τους υποψηφίους… Και κυρίως για το ποιον θα χρίσει υποψήφιο ο πρωθυπουργός, δεδομένου ότι κάποια από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι κάθε άλλο παρά έχουν την εκτίμηση όλων των βουλευτών της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά να σχεδιάζει τη ρεβάνς του, έχοντας γύρω του και μεμονωμένους γαλάζιους βουλευτές που έχουν προσωπικές διαφορές με τον Κυριάκο (π.χ., δεν τους έκανε υπουργούς), ενώ άλλοι προσβλέπουν στην ηγεσία ή θέλουν να ανοίξουν δικό τους μαγαζί. Και υπάρχουν και εκείνοι που είναι στο τελευταίο βήμα πριν από την αποστρατεία και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς…

Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τον δρόμο τον έχει δείξει ο ίδιος ο αρχηγός τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην ψηφοφορία για την εκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας είχε καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τσίπρας: Ναι στον Παυλόπουλο

Την πρώτη φωτιά την άναψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Κατ’ αρχάς, στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι «ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε χρησμούς ούτε πασαρέλα ονομάτων» και υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ευτελίζει τους θεσμούς. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρότασή του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».

Όχι από ΚΙΝΑΛ…

Σε αντίθετη γραμμή είναι το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου του Φώφης Γεννηματά. Τάσσεται κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, χωρίς όμως να δηλώνει υπέρ κάποιου από τα ονόματα που έχει ρίξει στην… πιάτσα το Μαξίμου. Φήμες φέρνουν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην ατζέντα με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ