Λουκέτο μπαίνει στην Πτολεμαΐδα!

Λουκέτο μπαίνει στην Πτολεμαΐδα!

Κακό ποδαρικό κάνει το 2020 στην Πτολεμαΐδα με την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μπει λουκέτο στις λιγνιτικές μονάδες γιατί, λέει, ρυπαίνουν.

Και αυτό είναι εντολή των Βρυξελλών. Τώρα το… πήραν χαμπάρι τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τόσα χρόνια πού ήταν;

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στον Δήμο Εορδαίας για το μέλλον της περιοχής, τόνισε ότι θα χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας και θα επηρεαστούν έμμεσα 100.000 πολίτες της περιοχής.

Επισήμανε δε ότι η Δυτική Μακεδονία θα χάνει κάθε χρόνο γύρω στα 2 δισ. ευρώ παραγόμενου πλούτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερη μελέτη διαπίστωνε πως για κάθε μόνιμη θέση στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ δημιουργούνται και συντηρούνται 3,5 θέσεις στην τοπική αγορά.

Τα φέσια της ΔΕΗ

Την ίδια αγωνία βιώνει και ο κόσμος της Μεγαλόπολης, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να υποστηρίζει: «Στη Μεγαλόπολη ξέραμε εδώ και μια δεκαετία ότι η απολιγνιτοποίηση έρχεται, ξέραμε ότι η περιοχή στερεύει από λιγνίτη και δεν κάναμε τα απαραίτητα βήματα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για μια δίκαιη μετάβαση, η οποία χρειάζεται χρόνο και πρόγραμμα».

Βήματα που έπρεπε να τα είχαν κάνει έγκαιρα οι κυβερνήσεις, αλλά αποδεικνύεται, κύριε περιφερειάρχη, ότι η τοπική εξουσία, με πρώτους τους δημάρχους της περιοχής, δεν χτύπησε την καμπάνα. Και τώρα είναι αργά για δάκρυα, κύριε Νίκα.

Η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης, χρωστάει 26 εκατ. ευρώ για το λιγνιτόσημο!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ