Ας βρουν άλλο λόγο για να παινέψουν την Συμφωνία των Πρεσπών!

Ας βρουν άλλο λόγο για να παινέψουν την Συμφωνία των Πρεσπών!

Καταντά κουραστικό και ανόητο το να πανηγυρίζουν ακόμη ορισμένοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή, λέει, μας έσωσε από την παρουσία της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας και έτσι ελληνικά F-16 περιπολούν στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι ουδεμία αξία έχει η περιπολία ελληνικών αεροσκαφών όταν προγραμματίζεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, και ήδη γίνεται και στην Αλβανία, βάσει νατοϊκής πρακτικής για τις χώρες που δεν έχουν αεροπορικές δυνατότητες.

Ούτε κάποια υποχρέωση δημιουργεί για τη χώρα η οποία επιτηρείται, ούτε φυσικά αποκλείει κάποια άλλη χώρα σε ό,τι αφορά και την πολιτική και την οικονομική και τη στρατιωτική συνεργασία. Και φυσικά δεν είναι ευχάριστη η επέκταση της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια και στα βόρεια σύνορά μας, αλλά δυστυχώς αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία. Για τον λόγο αυτό, ας βρουν κάτι άλλο για να παινέψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψαν.

Σκόπια εκολογές

Σε ό,τι αφορά τα Σκόπια, ο κ. Ζάεφ παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει πλέον υπηρεσιακή διακομματική κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές του Απριλίου.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι οι προβλέψεις, που φέρουν ως φαβορί το αντιπολιτευόμενο VMRO, πιθανόν χωρίς αυτοδυναμία, ενώ ο πρόεδρος του αλβανικού DUI Αλί Αχμέτι, που μέχρι τώρα στήριξε την κυβέρνηση Ζάεφ, δήλωσε έτοιμος, αν χρειαστεί, να στηρίξει κυβέρνηση με βάση το VMRO…

Ο Εξωφρενικός
[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ