Θ. Φωτίου για κοινωνικό μέρισμα : Η ΝΔ στέρησε 600 εκατ. από την αγορά των Χριστουγέννων!

Θ. Φωτίου για κοινωνικό μέρισμα : Η ΝΔ στέρησε 600 εκατ. από την αγορά των Χριστουγέννων!

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας κα. Θεανώ Φωτίου, προσκεκλημένη στην εκπομπή «Κόντρα News» και τον κ. Μελιγγώνη, 7-1-2020, επεσήμανα πως η κίνηση της ΝΔ να κόψει το κοινωνικό μέρισμα έφερε πτώση της ζήτησης στην αγορά σε σχέση με πέρυσι.

«Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση απέδειξε ότι με ψέματα υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού. Έλεγε ότι οι παροχές που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και που το 2019 έφτασαν τα 3,5 δισ., βγαίνουν από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης την οποία θα ευνοήσει» ανέφερε και πρόσθεσε:  «Εμείς  ξέρουμε ότι, όπως αποδεικνύει η διεθνής εμπειρία, αλλά υποστηρίζουν και οι διεθνείς οργανισμοί, τα χρήματα των κοινωνικών παροχών είναι αναπτυξιακά χρήματα,  γιατί πέφτουν ευθέως στην αγορά, και δεν πηγαίνουν σε off shore εταιρείες  και επενδύσεις στο εξωτερικό. Γι αυτό στήσαμε ένα διαφανές, αδιάβλητο προνοιακό σύστημα που κατάργησε το όργιο των πελατειακών σχέσεων και υλοποιήσαμε πολλές πολιτικές  που ήταν όλες αναπτυξιακές και για τα μεσαία στρώματα».

Η Θ. Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κίνηση αυτή: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, κόβοντας το κοινωνικό μέρισμα από 3 εκατ. πολίτες, στέρησε 600 εκατ. από την αγορά των Χριστουγέννων. Γι αυτό η αγορά μιλά για πτώση της ζήτησης σε σχέση με πέρυσι.  Ενώ   κόβοντας  400 εκατ. από τα επιδόματα που απευθύνονται και σε μεσαία  εισοδήματα, (αναπηρικά, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, σχολικά γεύματα), μειώνει το συνολικό εισόδημα των μεσαίων στρωμάτων. Αυτών που ούτε καν με τις φοροελαφρύνσεις δεν ευνοεί, αφού η φοροελάφρυνση π.χ. 0-20 €   μηνιαίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξαφανίζεται από την επιβάρυνση των 45 ευρώ το μήνα από τις ασφαλιστικές εισφορές. Χωρίς να υπολογίσουμε τις αυξήσεις της ΔΕΗ και την επιβάρυνση κατά 22% από τον τριπλασιασμό των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών».

«Τα μεσαία στρώματα σύντομα θα καταλάβουν ότι όλοι οι νόμοι της κυβέρνησης έγιναν όχι για να ωφεληθούν αυτά, αλλά  τα μεγάλα εισοδήματα και ότι οι «δεσμεύσεις» για φροντίδα στη μεσαία τάξη ήταν ένα ακόμη ψέμα της ΝΔ για να ανέβει στην εξουσία» κατέληξε. ​


Σχολιάστε εδώ