Μεξικό: Ανακαλύφθηκε παλάτι των Μάγια άνω των 1.000 ετών

Μεξικό: Ανακαλύφθηκε παλάτι των Μάγια άνω των 1.000 ετών

Αρχαιολόγοι στο Μεξικό ανακάλυψαν τα ερείπια ενός τεράστιου παλατιού των Μάγια, ηλικίας άνω των 1.000 ετών, σε μια αρχαία πόλη περίπου 100 μίλια δυτικά του τουριστικού hotspot του Κανκούν.

Το κτίριο που βρέθηκε στο Κουλούμπα είναι μήκους 55 μ., πλάτους 15 μ. και έχει ύψος 6 μ., ενώ αποτελείται από έξι δωμάτια.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως αυτό είναι ένα μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος, που περιλαμβάνει επίσης δύο κατοικίες, έναν βωμό και έναν μεγάλο στρογγυλό φούρνο. Έχουν επίσης ανακαλύψει υπολείμματα από έναν τόπο ταφής και ελπίζουν ότι η ιατροδικαστική ανάλυση των οστών θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους κατοίκους των Μάγια του Κουλούμπα.

«Το παλάτι ήταν κατοικήσιμο κατά τη διάρκεια δύο παράλληλων εποχών του πολιτισμού των Μάγια και συγκεκριμένα κατά την ύστερη κλασική περίοδο, μεταξύ 600 μ.Χ. και 900 μ.Χ., και την τελευταία κλασική, μεταξύ 850 μ.Χ. και 1050 μ.Χ.», όπως δήλωσε ο Αλφρέδο Μπαρέρα Ρούμπιο, ένας από τους αρχαιολόγους που μετέχει στις ανασκαφές, και αναφέρει ο «Guardian».
Ένας σπουδαίος πολιτισμός που μεγαλούργησε στην Κεντρική Αμερική και δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις καινούργιες ανακαλύψεις που έρχονται στο φως…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: ancientpix via twitter


Σχολιάστε εδώ