Από το ελληνικό γραφείο Τύπου στην Άγκυρα βρέθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών…

Από το ελληνικό γραφείο Τύπου στην Άγκυρα βρέθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών…

Η επιλογή επιτόπιου προσωπικού από τις κατά τόπους πρεσβείες και γραφεία Τύπου είναι σοβαρή υπόθεση, ειδικά μάλιστα όταν αφορά χώρες με τις οποίες οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ευαίσθητες.

Το επιτόπιο προσωπικό θα πρέπει να έχει βασικό κριτήριο ότι δεν θα εκθέσει την ελληνική Διπλωματική Αρχή στη χώρα διαπίστευσής της και κυρίως ότι θα είναι έμπιστο και εχέμυθο πρόσωπο, καθώς ακόμη και η πιο ταπεινή ειδικότητα μπορεί να κάνει τη ζημιά, έχοντας πρόσβαση σε χώρους που και έγγραφα φυλάσσονται και διακινούνται αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης συζητήσεων.

Δεν ξέρουμε αν αληθεύει η πληροφορία που μας έφθασε, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος από το επιτόπιο προσωπικό του ελληνικού Γραφείου Τύπου στην Άγκυρα μόλις αποχώρησε από το γραφείο προσελήφθη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μπορεί πράγματι να είχε τόσα ταλέντα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ώστε το τουρκικό ΥΠΕΞ να αναγνώρισε τις ικανότητές του και να μην ήθελε να στερηθεί τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν όμως και οι καχύποπτοι, που σκέφτονται ότι πιθανόν να υπήρχε κάποιου άλλου είδους σχέση με το τουρκικό κράτος και πριν από την πρόσληψή του ή τουλάχιστον κατά το διάστημα που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ελληνική Αρχή στην Άγκυρα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει γίνει ζημιά και ότι τέτοια φαινόμενα, όσο αθώα κι αν είναι, δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Ο Εξωφρενικός
[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ