Αλβανία: Ερωτηματικά γεννά ο διορισμός του Αγκρόν Τάρε ως ΥΦΕΞ…

Αλβανία: Ερωτηματικά γεννά ο διορισμός του Αγκρόν Τάρε ως ΥΦΕΞ…

– Περίεργα πράγματα στο ΥπΕξ Αλβανίας
– Βρίσκεται η Τουρκία πίσω από όλες τις ενέργειες;

Κρίση στις σχέσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον εντεταλμένο με τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι έχει ανακύψει σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου (που δημοσίευσε ο tachydromos.org).

Μία είδηση που γεννά ερωτηματικά, καθώς ο κ. Ράμα είχε συ­γκρουστεί με τον Πρόεδρο της χώρας προκειμένου να διορίσει τον προστατευόμενό του ως εκτελούντα χρέη ΥΠΕΞ, μια και τη θέση του υπουργού την κράτησε για τον εαυτό του. Ο λόγος της σύγκρουσης φαίνεται ότι αφορά τον διορισμό του Αγκρόν Τάρε σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών.

O κ. Τάρε ήταν προηγουμένως διευθυντής του Λιμένος Δυρραχίου και είχε παραιτηθεί μετά την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης που έφθαναν από την Τουρκία. Συμπτωματικώς, πριν διορισθεί στο Λιμάνι του Δυρραχίου ο κ. Τάρε είχε διορισθεί γενικός πρόξενος της Αλβανίας στην Κωνστα­ντινούπολη, ενώ υπήρχε έντονη φημολογία και στα αλβανικά ΜΜΕ για σκοτεινά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών προς την Αλβανία με άνωθεν κάλυψη.

Ο ίδιος είχε υπηρετήσει τη δεκαετία του 2000 ως διευθυντής Μειονοτήτων στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών και είχε χειριστεί τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας. Αρκετοί είναι αυτοί που πίσω από αυτήν την τοποθέτηση βλέπουν σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης Ράμα έναντι της Αθήνας και μεγαλύτερη πρόσδεση στο άρμα της Τουρκίας…

Ο Εξωφρενικός
[email protected]



paron.gr: Αξίζει να θυμίσουμε περίεργες συμπτώσεις, όπως η απομάκρυνση του πρώην ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι τη στιγμή που είχε συμβάλει σε ένα καλό κλίμα με το ελληνικό ΥΠΕΞ και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ και, τώρα, η κρίση που προκύπτει με τον άλλοτε προστατευόμενο Γκεντ Τσάκαϊ, ενώ είχε προηγηθεί η συμμετοχή του σε πρωινό εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο οποίο συμμετείχε κατόπιν πρωτοβουλίας και σχετικής πρόσκλησης του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ν. Δένδια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ