Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν – Το αεροπλάνο ήταν καινούργιο, δεν υπήρχε μηχανική βλάβη λέει η Ουκρανία

Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν – Το αεροπλάνο ήταν καινούργιο, δεν υπήρχε μηχανική βλάβη λέει η Ουκρανία

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος με τους 176 νεκρούς στο Ιράν με τη συντριβή του Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί».

Στη συντριβή του Boeing έχασαν τη ζωή τους 167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με την Ukrainian International Airlines οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία.

Νωρίτερα η αεροπορική εταιρεία της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε ελεγχθεί δύο ημέρες πριν το δυστύχημα τονίζοντας ότι ήταν «καινούργιο» αεροπλάνο που είχε παραδοθεί πριν από τρία χρόνια από την κατασκευάστρια εταιρεία «Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε  το 2016 και παραδόθηκε απευθείας στην αεροπορική εταιρεία από τον κατασκευαστή. Η τελευταία προγραμματισμένη συντήρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στις 06 Ιανουαρίου 2020» αναφέρει στην ανακοίνωσή της εταιρεία.

Η λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών του μοιραίου Boeing

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα μέσω Twitter τη λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών του αεροσκάφους Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines.

82 Ιρανούς
63 Καναδούς
11 Ουκρανούς – ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα
10 Σουηδούς
4 Αφγανούς
3 Γερμανούς και
3 Βρετανούς

 


Σχολιάστε εδώ