Το… καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…

Το… καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…

-Πιο πολλούς φόρους θα πληρώνει ο φορολογούμενος μαζεύοντας αποδείξεις για αγορές με κάρτες που θα καλύπτουν το 30% του εισοδήματός του!

Το Ταμείο αρχίζει να γίνεται μείον όταν… από τη μια τα έσοδα πρέπει να πιάνουν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και από την άλλη η κυβέρνηση χρειάζεται να δώσει, να πληρώσει αυτά που έταξε προεκλογικά, με αντιπαροχή την ψήφο στην κάλπη, χάρη στην οποία μετοίκησε στο Μαξίμου.

Και αυτά που πρέπει να δώσει είναι τα επιδόματα και το κοινωνικό μέρισμα.

Άμ’ έπος άμ’ έργον, βρέθηκε η πηγή για να καλυφθεί το έλλειμμα στο Ταμείο.

Εφηύρε η κυβέρνηση το… κόλπο με το πλαστικό χρήμα. Και έγινε αμέσως νόμος. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 (πηδήξαμε τη βαλβίδα την Τετάρτη) ο φορολογούμενος πρέπει να μαζεύει αποδείξεις για αγορές με «πλαστικό χρήμα» που θα καλύπτουν το 30% του εισοδήματός του.

Μ’ έναν… σμπάρο δυο τρυγόνια: Η κυβέρνηση υποχρεώνει από τη μια τον φορολογούμενο να δηλώνει με τις αποδείξεις το 30% των αγορών του (των εξόδων του) και από την άλλη τον πωλητή / το κατάστημα να κόβει αποδείξεις, κλείνοντας έτσι το 30% στη φοροδιαφυγή. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι το 30% να γίνει 50%, μέχρι να φτάσεις να δικαιολογείς το εισόδημά σου στο 100%.

Το σύστημα διαθέτει τα… όπλα για να σε έχει απόλυτα φακελωμένο. Και έτσι έχει και το γκουβέρνο χρήμα για να κάνει ελεημοσύνες… Και να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός φροντίζει τους φτωχούς…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ