Τι θα φέρει από τον Τραμπ ο Μητσοτάκης;

Τι θα φέρει από τον Τραμπ ο Μητσοτάκης;

Με υψηλές προσδοκίες αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία βρίσκεται από χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπου αύριο (Τρίτη) στις 14.00 (21.00 ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Συνάντηση κρίσιμη από πολλές απόψεις, καθώς πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που τρέχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα (γεωπολιτικά και άλλα) στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον με βασικό σκοπό να εξασφαλίσει τη στήριξη του αμερικανού Προέδρου στα εθνικά θέματα και ταυτόχρονα μια έμμεση έστω αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Γερουσία με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτουν ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Θα έχει ακόμη επαφές με αμερικανούς επενδυτές και θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν οι ομογενειακές οργανώσεις. Μεθαύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ