Μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει ούτε κατά κεραία από αυτά που της ανήκουν

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει ούτε κατά κεραία από αυτά που της ανήκουν

-Αρκεί να είμαστε ενωμένοι

«Θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», υπογράμμισε σε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός κι εκτός επικράτειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Προεδρική Φρουρά και πρόσθεσε: «Σήμερα δεν είμαστε πια μόνοι.

Αναγνωρίζει το Δίκαιο της Ελλάδας η Διεθνής Κοινότητα. Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές οι οποίες αφορούν και την ίδια: Το έδαφός της, τα σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».

Απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας. Την Ελλάδα θα τη βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της χώρας και του ελληνικού λαού: «Τούτος ο τόπος θα αντεπεξέλθει στις προκλήσεις. Γι’ αυτό είμαστε φτιαγμένοι εμείς οι Έλληνες. Για τα δύσκολα και τα σημαντικά. Υπό έναν όρο: Ότι θα τα υπηρετήσουμε ενωμένοι. Τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ο διχασμός μας άφησε τραγωδίες, μας στέρησε και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Δεν πρόκειται να διαπράξουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ