Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο χρόνος θα δείξει πού πάμε…

Μάνφρεντ Βέμπερ: Ο χρόνος θα δείξει πού πάμε…

«Η αποχώρηση της M. Βρετανίας αφαιρεί πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, αλλά τουλάχιστον έχει ένα πλεονέκτημα: ότι πλέον ξέρουμε πού βαδίζουμε. Ή μήπως όχι; Οι απόψεις διίστανται. Θεωρητικά μέσα στο 2020 Λονδίνο και Βρυξέλλες θα πρέπει να συμφωνήσουν σε νέους όρους εμπορικής συνεργασίας μετά το Brexit. Όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο, προειδοποιεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ.

‘‘Ο Μπόρις Τζόνσον και η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι μας περιμένει μία σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν θα δεχθούμε στην εσωτερική αγορά βρετανικά προϊόντα εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές μας, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων…’’.

Η κρίση του ευρώ έχει παρέλθει, αλλά η δημοσιονομική πολιτική επιστρέφει στην ατζέντα από τον Ιανουάριο του 2020: Η νέα Κομισιόν καλείται να παρουσιάσει προτάσεις για την επανεξέταση της νομοθεσίας six pack (για την ενισχυμένη εποπτεία στα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης) και two pack (για την οικονομική διακυβέρνηση). Ευκαιρία για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας; Ο χρόνος θα δείξει.

Κατά καιρούς, πάντως, πολλοί έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν οι δαπάνες για τις πράσινες επενδύσεις».

Από ανάλυση της Deutsche Welle

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ