Μια ακόμα πράξη στο δράμα  του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Μια ακόμα πράξη στο δράμα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

– Η πρωτοχρονιάτικη ανάκληση της απόφασης των διαιτητών για απεργία

Κανονικά, στο «καλημέρα» του 2020 θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως και με το χθεσινό Άρης-ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει τους «πράσινους» εντός έδρας τα δύο τελευταία χρόνια στο σπίτι του και θέλει να κερδίσει σήμερα για να παραμείνει το ίδιο δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου, όσο κι αν είναι ακόμα νωρίς.

Αντ’ αυτού, στη «δύση» του 2019 και την «ανατολή» του 2020 όλος ο κόσμος ασχολούνταν με το αν θα κάνουν αποχή ή όχι οι διαιτητές. Ζήσαμε ένα σκηνικό φαρσοκωμωδίας, που έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο εξαρτημένοι είναι οι έλληνες διαιτητές από τους παράγοντες και ότι θυσιάζουν τα πάντα για ένα φύλλο αγώνα.

Αποχή επ’ αόριστον έως ότου αποσυρθούν οι μηνύσεις και διάφορα άλλα αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League. Την Τρίτη πήγαν σε μια σύσκεψη με την αντιπροσωπεία της Λίγκας, την ΚΕΔ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Και, έπειτα από δύο ψηφοφορίες, την Πρωτοχρονιά αποφάσισαν (ή μήπως τους ανά­γκασαν να αποφασίσουν;) να άρουν την αρχική τους απόφαση, χωρίς να έχουν αποσυρθεί όλες οι μηνύσεις και χωρίς την παραμικρή εγγύηση ότι θα ικανοποιηθεί έστω και μέρος από τα αιτήματά τους.

Οι απορίες που γεννιούνται είναι εύλογες και θα κληθούν αργά ή γρήγορα να δώσουν απαντήσεις. Για ποιον λόγο το… γύρισαν, χωρίς να γίνει αυτό που ζήτησαν; Φοβήθηκαν για το σήμα τους και τη θέση τους στον πίνακα; Τους έταξαν ανταλλάγματα; Έκαναν… δουλειά τα τηλέφωνα στους προέδρους των Ενώσεων για να πείσουν τους διαιτητές τους να κάνουν πίσω;
Το συμπέρασμα είναι ένα. Οι έλληνες παράγοντες κάνουν ό,τι θέλουν τους διαιτητές, διότι οι τελευταίοι ξέρουν πως δεν είναι αυτόφωτοι και χωρίς την αβάντα των παραγόντων δεν θα σφυρίζουν πουθενά.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ