ΠΑΟΚ και Άρης – Αν δεν υπάρχουν τα ευρώ…

ΠΑΟΚ και Άρης – Αν δεν υπάρχουν τα ευρώ…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


ΠΑΟΚ και Άρης παίζουν αύριο για την Α1 του μπάσκετ. Σε ένα ματς που τα παλιότερα χρόνια, αυτά του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Φασούλα, έκρινε τον πρωταθλητή.
Σήμερα όμως οι δύο ιστορικοί σύλλογοι είναι μαζί ουραγοί στη βαθμολογία και τα… αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Αν αναζητήσει κανείς την αιτία για όλο αυτό το σκηνικό, δεν θα χρειαστεί να ψάξει πολύ. Όλα σήμερα κινούνται με τη δύναμη του χρήματος.

Η φανέλα και η ιστορία δεν μετρούν, αν δεν υπάρχουν ευρώ στο ταμείο. Και δυστυχώς για τις δύο τεράστιες μπασκετικές δυνάμεις του παρελθόντος, τα τελευταία, αρκετά, χρόνια δεν βρέθηκε κάποιος ισχυρός και βασικά αξιόπιστος οικονομικός παράγοντας ώστε να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη. Με αποτέλεσμα και οι δυο τους να πέφτουν όλο κάτω και πιο κάτω.

Και αν για τον ΠΑΟΚ φάνηκε κάποια ηλιαχτίδα ελπίδας από την παρέμβαση Σαββίδη, τα πράγματα για τον Άρη εξακολουθούν να φαντάζουν πολύ ζόρικα.

Ωστόσο, και για τους δύο το θέμα θα παραμείνει άλυτο, ακόμα και αν βρουν τρόπο φέτος να σωθούν. Αν δεν βρεθούν άνθρωποι που να μπορούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να διατηρούν τις ομάδες σε βιώσιμο επίπεδο, το μοιραίο θα επέλθει αργά ή γρήγορα. Διότι καμία ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει αν δεν υπάρχουν τα ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ