Επισκεφθείτε και στηρίξτε την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων για μετακίνηση σε μόνιμο χώρο

Επισκεφθείτε και στηρίξτε την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων για μετακίνηση σε μόνιμο χώρο

Ανακοίνωση από το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων:

?ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;?
Με τη νέα χρονιά, για τις επόμενες δύο βδομάδες, θα έχουμε προσφορές στο Παλαιοβιβλιοπωλείο μας. Αυτές ελπίζουμε να καλύψουν τις ανάγκες για τη μετακίνηση στον μόνιμο χώρο. Η κοινοποίηση της ανάρτησης αυτής μας βοηθά να κάνουμε γνωστή την προσπάθεια μας σε πολλούς περισσότερους.
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη.

?ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 
Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα ανθρώπων, που με ενδιαφέρον και ζεστασιά, επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
Ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι, που πέρα από την επιθυμία τους να μας βοηθήσουν και λόγω της αγάπης τους για τα βιβλία, έχουν κάποια αιτήματα ή ερωτήματα σχετικά με συγκεκριμένους τίλους, εκδόσεις κλπ.
Είναι μεγάλη η χαρά μας γι’ αυτή την επικοινωνία, όπως και η επιθυμία μας να ανταποκριθούμε. Δυστυχώς η τωρινή κατάσταση, δεν μας αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο. Ο χώρος που φιλοξενούμαστε, στην Πειραιώς 132, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, οπότε λειτουργούμε μόνον μέχρι αργά το μεσημέρι. Όπως είναι αναμενόμενο, δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής βιβλίων, αποστολής εντός ή εκτός Αθηνών κλπ.
Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά στον μόνιμο χώρο που ήδη σας έχουμε αναφέρει, θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο το πολύτιμο υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας και θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των φίλων του Παλαιοβιβλιοπωλείου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και, κυρίως, για τη στήριξη όλο αυτό το διάστημα που κάνουμε την προσπάθειά μας. Να είστε όλοι καλά.

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο μας στην οδό Πειραιώς 132 (για μερικές ακόμη εβδομάδες) θα είναι ανοιχτό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από τις 10πμ – 3μμ.
Σας περιμένουμε!


Λίγα λόγια για το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Το ισόγειο του κτιρίου στην Πειραιώς 132 έχει αλλάξει όψη τους τελευταίους μήνες. Ένα μέρος κλειστό μεταμορφώθηκε, καθώς πολύχρωμες σειρές από ράχες βιβλίων το μεταμορφώνουν σε ένα σιδηρόδρομο γνώσης. Πρόκειται για το πρώτο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων που αν έχετε κέφι και ψάξετε λίγο κρύβει θησαυρούς παλιές και νέες εκδόσεις που κάποιοι άφησαν και δε χρειάζονται πια.
Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα λέγεται Λεωνίδας Κουρσούμης. Υπάλληλος εκδοτικού οίκου βρέθηκε εξαιτίας της κρίσης χωρίς δουλειά, με λιγότερα από τα ένσημα που χρειαζόταν για να βγει σε σύνταξη και χωρίς σπίτι. Ξεκίνησε έτσι να μαζεύει πεταμένα στο δρόμο βιβλία και αναζητώντας κάποια που δεν ήθελαν όσοι τα είχαν διαβάσει. Μαζί με τα βιβλία μάζευε και κάποια μικροαντικείμενα που υπάρχουν και εκτίθενται δίπλα στα βιβλία. Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνία, ιστορία, οι μεγάλες σειρές από βιβλία έχουν τα πάντα για όλα τα γούστα και πιο δίπλα κόμικς και περιοδικά, μερικά από αυτά περιζήτητα.
Αξίζει να στηρίξουμε το σχέδιό του να δημιουργήσει ένα παλαιοβιβλιοπωλείο για να εργάζονται άστεγοι συνάνθρωποί μας και να εξασφαλίσουν μια βασική, αξιοπρεπή διαβίωση. Δωρίστε όσα βιβλία ή μικροαντικείμενα δεν είναι σε εσάς απαραίτητα, για να ζήσουν εξαρχής μια νέα ζωή, αλλά και να πιάσουν τόπο, να στηρίξουν τη ζωή των άλλων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη Σελίδα του παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων:
https://www.facebook.com/BD-120961292625868/



Σχολιάστε εδώ