Κτηματολόγιο: Μίνι απολογισμός εικοσαετίας

Κτηματολόγιο: Μίνι απολογισμός εικοσαετίας

Στα 20 χρόνια ύπαρξης του Κτηματολογίου, κάθε υπουργός συνέδεσε την παρουσία του και με ένα σημαντικό γεγονός, δίνοντας το στίγμα του.

Το 1999 ο Κώστας Λαλιώτης, με την έναρξή του, και στη συνέχεια η Βάσω Παπανδρέου, με τη λειτουργία του πρώτου μεταβατικού κτηματολογικού γραφείου, τον Αύγουστο του 2003, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Έπειτα ο Γιώργος Σουφλιάς, το 2008, με την κτηματογράφηση της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και όλων των πρωτευουσών νομών της χώρας. Ακολούθησε η Τίνα Μπιρμπίλη με την προώθηση των Δασικών Χαρτών (2010), ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την αποτυχημένη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Κτηματολογίου (το 2011, εν μέσω Μνημονίου) και ο Ευάγγελος Λιβιεράτος με την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας και τη συγχώνευσή του στην εταιρεία του Κτηματολογίου το 2013, ο Γιάννης Μανιάτης με τα πρώτα οριστικά κτηματολογικά γραφεία το 2014.

Την τελευταία πενταετία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Σταθάκης) κρατικοποίησε το Κτηματολόγιο, σχεδίασε τη μετατροπή των υποθηκοφυλακείων σε κτηματολογικά γραφεία και ξεκίνησε –με καθυστέρηση– η κτηματογράφηση της υπόλοιπης χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο 12ος υπουργός Περιβάλλοντος που έχει την ευθύνη του Κτηματολογίου, παρέλαβε τη σκυτάλη εν μέσω θέρους και συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η Ιστορία (θα) τους κρίνει όλους…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ