Έκαστος κατά τα έργα του, Μιχάλη…

Έκαστος κατά τα έργα του, Μιχάλη…

Ενοχλημένος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την κριτική που δέχεται, όχι μόνο από τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και από τον Τύπο, κριτική που κάθε άλλο παρά πέραν της πραγματικότητας είναι.

«Όταν μέσα στην ΑΣΟΕΕ έχεις μια γιάφκα, τι είναι αυτό; Πόση σχέση έχει με τη Δημοκρατία; Και γιατί δικαιολογείται;», είπε με παράπονο. Καλά, τώρα πήρε χαμπάρι τι γίνεται στην ΑΣΟΕΕ, και όχι μόνο; Δεν συνέβαινε το ίδιο επί όλων των δημοκρατικών κυβερνήσεων;

«Ένα τρόλεϊ κοστίζει 100.000 ευρώ. Πλήρωσε ποτέ κανείς για ένα καμένο τρόλεϊ;». Επί των προηγούμενων θητειών του στο άλλοτε υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν είχαν καεί τρόλεϊ και λεωφορεία; Ποια ήταν η αντίδρασή του τότε; Έπιασε η Αστυνομία τους δράστες; Πρόσφατα με τα «κίτρινα γιλέκα» δεν κάηκε το κέντρο του Παρισιού; Ο Μακρόν κοιμόταν;

Στο Μαρούσι την περασμένη Κυριακή είδε τι έγινε στο Μετρό; Η Αστυνομία πού ήταν;

Αλλά και στο Κουκάκι ήταν τέτοιο το μπάχαλο που έγινε, που ποτέ δεν έμαθε ο έλληνας πολίτης γιατί έγινε η… πολεμική επιχείρηση –και μάλιστα ακραία–, με τον θησαυρό να αποδεικνύεται… άνθρακες. Απόδειξη, το ότι ο Εισαγγελέας δεν προφυλάκισε κανέναν (ούτε τον πατέρα ούτε τα δύο παιδιά του). Αντίθετα, τη βίαιη εισβολή κατήγγειλε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ένας δημοκρατικός άνθρωπος, τον οποίο, κύριε υπουργέ, τοποθετήσατε εσείς πρόεδρο της Επιτροπής για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας.

Το ίδιο και στα Εξάρχεια, που παρά τις δυναμικές επεμβάσεις της Αστυνομίας παραμένουν άβατο, με κάποιους ΕΚΑΜίτες να ξεπερνούν τα όρια.

Άδικα κατηγορείτε τον Τύπο, κύριε υπουργέ, και τους πολιτικούς αντιπάλους σας. Είναι μέσα στο συνηθισμένο παιχνίδι εντυπώσεων: «Μία σου και μία μου». Μετά από ΕΞΙ μήνες, όμως, με κυβέρνηση της Δεξιάς και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν μπορεί για ό,τι συμβαίνει στο μέτωπο της δημόσιας τάξης και της προστασίας του πολίτη να φταίει ο Τσίπρας. Στοίβα είναι οι δικές του αμαρτίες, μην του φορτώνετε και τις δικές σας…

Έκαστος κατά τα έργα του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη…

ΥΓ.: Έπρεπε να σημειωθούν περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας, όπως αυτό στα Εξάρχεια, το οποίο αποτυπώθηκε σε φωτογραφία, εναντίον διαδηλωτή που σχεδόν τον… ξεβράκωσαν, προκαλώντας γενική κατακραυγή, για να επανέλθει σε ισχύ η διαταγή που υποχρεώνει τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να έχουν στα κράνη τους τον αριθμό της «ταυτότητάς» τους, ώστε ο καθένας να έχει την ευθύνη για τις πράξεις του.
Την εν λόγω διαταγή είχε εκδώσει το 2010 ο σημερινός υπουργός, αλλά άγνωστο για ποιον λόγο μπήκε στη συνέχεια στο αρχείο. Και το αποτέλεσμα της κατάργησής της το έζησαν στο πετσί τους οι διαδηλωτές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ