«Είμαι Μακεδόνας από τη ‘‘Μακεδονία’’»!

«Είμαι Μακεδόνας από τη ‘‘Μακεδονία’’»!

Δεν θα κουραστούμε, όσο κι αν όλοι πλέον, και ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλουν να ξεχασθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, να προβάλλουμε τις πληγές που άφησε ανοικτές η Συμφωνία αυτή. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κρίστο Μίτσκοσκι δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα είναι ο πρωθυπουργός της «Βόρειας Μακεδονίας», αλλά θα δηλώνει «Μακεδόνας» από τη «Μακεδονία», που μιλά τη «μακεδονική γλώσσα».

Για να μη μείνει πίσω, ο κ. Ζάεφ έσπευσε να κάνει και ο ίδιος δηλώσεις, τονίζοντας ότι και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα», το κράτος «Μακεδονία» και μιλάει «μακεδονικά», αλλά βάσει του Συντάγματος το κράτος είναι «Βόρεια Μακεδονία».

«Γαργάρα» το Μαξίμου…
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει «γαργάρα» τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο τρόπος που το κάνει, προκειμένου να περιορίσει το πολιτικό κόστος, καθιστά ακόμη πιο επώδυνες τις συνέπειες από τη Συμφωνία που μας κληροδότησαν οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος.

Έχοντας περιορίσει τις παρεμβάσεις της, ώστε να υπάρχει πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας, αφήνει το περιθώριο ανοιχτό όχι μόνο στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και στον ίδιο τον κ. Ζάεφ να χαλαρώνουν σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία. Και έτσι πλέον γίνεται κεκτημένο για την άλλη πλευρά η όλο και πιο διευρυμένη χρήση των όρων «Μακεδονία – μακεδονικός», που στο βάθος του χρόνου θα οδηγήσει στη διπλή ονομασία. Με το «Βόρεια Μακεδονία» να περιορίζεται στην επίσημη χρήση για την ονομασία του κράτους και τίποτε περισσότερο.

Στις 3 Ιανουαρίου κανονικά θα πρέπει να παραιτηθεί ο Ζόραν Ζάεφ και να διορισθεί προσωρινή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Έχουν αρχίσει να ακούγονται μισόλογα, στη βάση ότι ίσως ο κ. Ζάεφ θα επιδιώξει να καθυστερήσουν οι εκλογές με πρόσχημα την ολοκλήρωση νομοθετικών πρωτοβουλιών. Αν φυσικά συμβεί κάτι τέτοιο, θα προκληθεί σοβαρή κρίση στη γειτονική χώρα, καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί ότι θα είναι νικήτρια στις εκλογές και δεν πρόκειται να δεχθεί αναβολή.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ