Αν τον κόσμο τον κυβερνούσαν γυναίκες…

Αν τον κόσμο τον κυβερνούσαν γυναίκες…

Μιλώντας σε μια ιδιωτική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη με θέμα την ηγεσία, ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι όσο βρισκόταν ο ίδιος στην εξουσία σκεφτόταν πώς θα ήταν ο κόσμος αν τον κυβερνούσαν γυναίκες.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αν σε κάθε χώρα του κόσμου κυβερνούσαν για δύο χρόνια γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα. Στις συνθήκες διαβίωσης και στα εισοδήματα».

Συνεχίζοντας ο Ομπάμα είπε ότι οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες. Σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο, τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο πηγάζουν από μεγάλους στην ηλικία πολιτικούς, κυρίως άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν ποτέ να επιστρέψει στην πολιτική ηγεσία, απάντησε ότι πιστεύει στους ηγέτες που αποσύρονται όταν έρχεται η ώρα.

«Είναι σημαντικό για τους πολιτικούς ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους ότι βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί διά βίου, δεν είσαι εκεί για να τρέφεις με την υπεροψία σου την εξουσία σου».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ