Μητσοτάκης: Θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F 35 βάσει των δημοσιονομικών συνθηκών

Μητσοτάκης: Θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F 35 βάσει των δημοσιονομικών συνθηκών

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια μεγάλη είδηση παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα εξετάζει σοβαρά την αγορά των F-35, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

«Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F 35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς» είπε.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς είναι γνωστή η επιπλοκή που υπάρχει με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των αεροσκαφών μετά την άρνησή της να εγκαταλείψει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400

O κ. Μητσοτάκης σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Δευτέρας στο εστιατόριο «Σχεδία home» αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε ότι η Τουρκία είναι σήμερα απομονωμένη, σημειώνοντας ότι πρέπει να έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας και ότι «η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Για την κατάσταση στη Λιβύη τόνισε ότι η θέλουμε πολιτική λύση, την οποία θα την αγκαλιάζει η ΕΕ και συμπλήρωσε ότι κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία.


Σχολιάστε εδώ