Γερμανία: Περίπου 180 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας της Germanwings

Γερμανία: Περίπου 180 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας της Germanwings

Περίπου 180 πτήσεις στη Γερμανία ακυρώθηκαν τη Δευτέρα λόγω απεργιών πληρώματος θαλάμου επιβατών στη αεροπορική εταιρεία Germanwings της Lufthansa, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στη διοίκηση σε μισθολογικές συζητήσεις.

Το εργατικό σωματείο της Ufo ανακοίνωσε την Παρασκευή απεργία από Δευτέρα έως Τετάρτη αυτή την εβδομάδα στη Germanwings, η οποία ενεργεί για λογαριασμό της μάρκας Eurowings της Lufthansa, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa.

Περίπου το 15% των πτήσεων στην Eurowings χρειάστηκε να ακυρωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa.

“Οι πρώτες 35 πτήσεις ακυρώθηκαν, στη συνέχεια 54, τώρα 170, πράγμα που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειρίζεται μόνο το 7% των αρχικών πτήσεων της σήμερα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ufo μιλώντας στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

“Αυτό πρέπει να είναι ένα σημάδι για την ομάδα της Lufthansa. Οι υπάλληλοί σας είναι πραγματικά θυμωμένοι. Τελικά πρέπει να αλλάξετε κάτι “, πρόσθεσε.

Η πλειοψηφία των ακυρωμένων πτήσεων ήταν εγχώριες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Eurowings. Οι λανθάνοντες επιβάτες προσέφεραν εισιτήρια τρένων στους προορισμούς τους ή έδιδαν έδρα σε πτήσεις που εκτελούσαν άλλες αεροπορικές εταιρείες της Lufthansa.

Κάποιοι επιβάτες δήλωσαν ότι ενώ αντιλαμβάνονταν παράπονα του πληρώματος θαλάμου επιβατών, η χρονική στιγμή, στη μέση της περιόδου των διακοπών, ήταν προβληματική.

«Είμαι από τη Γαλλία και είναι χειρότερο εκεί. Είμαι υπέρ των εργαζομένων που εκφράζουν τους εαυτούς τους, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο χρόνος είναι σωστός », δήλωσε η Celine Guiakam, επιβάτης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.

“Δεν υπάρχει καλή στιγμή για απεργίες. Κάθε απεργία και κάθε καθυστέρηση είναι πάρα πολλές και μέχρι στιγμής λυπούμαστε που πρέπει να συμβεί καθόλου », είπε ένας εκπρόσωπος της Eurowings.

Η αδιέξοδα διαφωνία συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους 22.000 υπαλλήλους καμπίνας αφορά τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας μεταξύ άλλων θεμάτων

Η Ufo διεξήγαγε απεργία για δύο ημέρες το Νοέμβριο, με αποτέλεσμα την ακύρωση μιας στις πέντε πτήσεις, η οποία επηρέασε περίπου 180.000 επιβάτες και κόστισε στην αεροπορική εταιρεία 10-20 εκατομμύρια ευρώ (22,39 εκατομμύρια δολάρια).

paron.gr με πληροφορίες από το Reuters


Σχολιάστε εδώ