Αυστραλία – πυρκαγιές: Δεκάδες χιλιάδες απομακρύνονται από την πολιτεία Βικτόρια λόγω των πυρκαγιών – Φόβοι για ακύρωση του σόου των πυροτεχνημάτων

Αυστραλία – πυρκαγιές: Δεκάδες χιλιάδες απομακρύνονται από την πολιτεία Βικτόρια λόγω των πυρκαγιών – Φόβοι για ακύρωση του σόου των πυροτεχνημάτων

Οι αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές στη Βικτόρια να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε αυτή την Πολιτεία της Αυστραλίας.

Με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 40 ° Κελσίου στη Μελβούρνη, οι αρχές προέτρεψαν περίπου 30.000 τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή Ανατολικό Γκίψλαντ, έκτασης ίσης σχεδόν με το μισό Βέλγιο.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών προβλέπεται πως θα είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της Πολιτείας και οι φωτιές απειλούν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Πρίνσις, έναν από τους κυριότερους πολιτειακούς οδικούς άξονες.

Το θερμό μέτωπο κινείται με ταχύτητα στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν πολύ αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν κανονικά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Σίδνεϊ για να θαυμάσουν το περίφημο σόου των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι.

Σχεδόν 900 σπίτια έχουν καταστραφεί και 34,8 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί την περίοδο των πυρκαγιών φέτος. Στο Σίδνεϊ, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για ολόκληρες εβδομάδες για ολόκληρες εβδομάδες.

Έχουν εκφραστεί φόβοι πως το σόου των πυροτεχνημάτων της αυστραλιανής μεγαλούπολης ίσως ακυρωνόταν φέτος, όμως οι αρχές μέχρι στιγμής προγραμματίζουν να γίνει κανονικά.

Το σόου των πυροτεχνημάτων του Σίδνεϊ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα προχωρήσει παρά τις προσκλήσεις για την ακύρωσή της λόγω της κρίσης πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW), η οποία έχει καταστραφεί από πυρκαγιές που εντείνεται από τις ρεκόρ θερμοκρασίες και τους μήνες ξηρασίας, χορήγησε στους διοργανωτές απαλλαγή από την πλήρη απαγόρευση πυρασφάλειας που καλύπτει την περιοχή. Κάποια σόου όπως στην NSW έχουν ήδη ακυρωθεί.

Οι διοργανωτές του Σύδνεϋ κλήθηκαν να αποσύρουν την επίδειξη και να δώσουν τα χρήματα στους αγρότες και την πυροσβεστική υπηρεσία.
Μια κίνηση που ζητά την απόσυρση του θεάματος του Σίδνεϊ – λέγοντας ότι έστειλε το λάθος μήνυμα σε μια χρονική στιγμή που η χώρα έπασχε από πυρκαγιές – συγκέντρωσε περισσότερες από 270.000 υπογραφές.

Η κίνηση αυτή ανέφερε ότι 5,8 εκατομμύρια δολάρια (3 εκατομμύρια δολάρια, 4 εκατομμύρια δολάρια) δαπανήθηκαν για πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ το περασμένο έτος.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της NSW John Barilaro ήταν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν την ακύρωση του σόου την Τρίτη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι μια “πολύ εύκολη απόφαση”.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Σίδνεϊ, Clover Moore, δήλωσε ότι “θα είχε ελάχιστο πρακτικό όφελος”.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν και φέτος στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ για σόου των πυροτεχνημάτων τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ένα τουριστικό σόου που φέρνει στα ταμεία πολλά εκατομμύρια.

paron.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC


Σχολιάστε εδώ