Οι Πρόεδροι της Γαλλίας θα ονειρεύονταν να είναι… Τσίπρας!

Οι Πρόεδροι της Γαλλίας θα ονειρεύονταν να είναι… Τσίπρας!

Δεν το λέει κανένας Συριζαίος που από το πρωί μέχρι το βράδυ έχει ένα… θυμιατό και λιβανίζει τον Αλέξη, λέγο­ντάς του: «Τι μεγάλος που είσαι, σε ζηλεύουν μέσα και έξω από την Ελλάδα…».

Ο… δράστης είναι ο γάλλος δημοσιογράφος Φαμπιάν Περιέ, ο οποίος μόλις 11 χρονών ήρθε με τους γονείς του πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1987 για διακοπές και πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας και οι μεταμορφώσεις της πολιτικής».

Ο Φαμπιάν Περιέ δεν είναι ένας τυχαίος δημοσιογράφος. Έχει καλύψει όλη την ελληνική οικονομική κρίση με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με έλληνες και ευρωπαίους πολιτικούς, οικονομικούς και άλλους παράγοντες. Και η γεύση που αποκόμισε για τον Αλέξη Τσίπρα ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου του, το οποίο –κακά τα ψέματα– ανεβάζει το image του πρώην πρωθυπουργού στη διεθνή σκακιέρα.

«Στη Γαλλία είναι γνωστοί ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Γαβράς, η Νάνα Μούσχουρη και παλαιότερα η Μελίνα. Από τη νέα γενιά οι Γάλλοι γνωρίζουν μόνο τον Τσίπρα», λέει ο συγγραφέας, ο οποίος έχει μιλήσει με πολλούς, όπως με τον Φλαμπουράρη, την Αλεξίου, τη Δούρου, τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Ολάντ και άλλους. Και η άποψή του για τον Τσίπρα είναι η εξής:

«Ο Τσίπρας ξεκίνησε από το 4% το 2009 και χωρίς να ανήκει σε κάποια πολιτική οικογένεια έφτασε στο 36%, έγινε πρωθυπουργός, κυβέρνησε για 4,5 χρόνια και όταν έχασε το 2019 έλαβε 32%. Οι περισσότεροι Πρόεδροι της Γαλλίας θα ονειρεύονταν αυτές τις επιδόσεις».

Να σημειωθεί ότι ο γάλλος δημοσιογράφος Φαμπιάν Περιέ είναι ανταποκριτής της γαλλικής «Liberation», της βελγικής «Le Soir» και της ελβετικής «Le Temps».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: lifo.gr


Σχολιάστε εδώ