ΤΟ ΠΑΓΟΤΕΡΑΣ

ΤΟ ΠΑΓΟΤΕΡΑΣ


Συγγραφέας
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ
Εικονογράφηση
Τόνι Ρος
Μετάφραση
Πετρούλα Γαβριηλίδου


Όταν η Έλσι, ένα ορφανό κορίτσι που ζει στους δρόμους του Λονδίνου της Βικτοριανής Εποχής, ακούει για το μυστηριώδες Παγοτέρας, ένα μαλλιαρό μαμούθ που βρέθηκε στον Βόρειο Πόλο, αποφασίζει να ανακαλύψει περισσότερα… Μια τυχαία συνάντηση τη φέρνει μούρη με μούρη με το γιγάντιο πλάσμα και πυροδοτεί μια απίστευτη περιπέτεια που θα την οδηγήσει από το Λονδίνο στην καρδιά της Αρκτικής!

Η πιο επική ιστορία του Ντέιβιντ Ουίλιαμς γεμάτη ήρωες σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις!

Απόσπασμα βιβλίου 

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ 

Μια ζοφερή, χειμωνιάτικη νύχτα, στα στενά σοκάκια του Λονδίνου, ένα μικροσκοπικό μωρό βρέθηκε παρατημένο στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου. Δεν υπήρχε κανένα σημείωμα, κανένα όνομα, κανένα στοιχείο για αυτό. Μόνο μια πατατοσακούλα με την οποία το είχαν τυλίξει, ενώ χιόνι έπεφτε γύρω του.


Τη Βικτοριανή Εποχή δεν ήταν σπάνιο να εγκαταλείπονται νεογέννητα μωρά έξω από ορφανοτροφεία, νοσοκομεία ή ακόμα και σπίτια ανθρώπων ανώτερης κοινωνικής τάξης. Οι φτωχές, απελπισμένες μητέρες αυτών των μωρών είχαν την ελπίδα ότι τα παιδιά τους θα γίνονταν αποδεκτά εκεί και θα είχαν μια καλύτερη ζωή από εκείνη που η κανονική τους οικογένεια μπορούσε να τους προσφέρει.
Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς χειρότερο ξεκίνημα στη ζωή από το ΣΚΟΥΛΗΚΟΜΕΓΑΡΟ: Το Σπίτι των Ανεπιθύμητων Παιδιών.


Είκοσι έξι ορφανά ζούσαν εκεί, στριμωγμένα όλα σε ένα δωμάτιο όπου χωρούσαν να κοιμηθούν το πολύ οχτώ παιδιά. Τα παιδιά ήταν κλειδωμένα μέσα στο σπίτι, λιμοκτονούσαν και τα έδερναν κιόλας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήταν αναγκασμένα να δουλεύουν μέρα και νύχτα. Έπρεπε να συναρμολογούν τα ρολόγια τσέπης των ευγενών, που ήταν φτιαγμένα από μικροσκοπικά κομματάκια, μέχρι να τυφλωθούν. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά αδύνατα και φορούσαν κουρέλια. Τα πρόσωπά τους ήταν μαύρα από τις στάχτες, οπότε το μόνο που μπορούσες να δεις στο σκοτάδι ήταν τα αισιόδοξα μικρά ματάκια τους.

Όταν έφτανε ένα νέο μωρό στο ορφανοτροφείο, όλα τα άλλα παιδιά τού έδιναν ένα όνομα. Διάλεγαν τα ονόματα με βάση το αλφάβητο για να είναι όσο πιο διαφορετικά γινόταν. Τη νύχτα που εγκατέλειψαν στα σκαλιά του ορφανοτροφείου το κοριτσάκι μέσα στην πατατοσακούλα, τα παιδιά ήταν στο γράμμα Ε. Αν την είχαν βρει μια μέρα πριν, μπορεί να την ονόμαζαν «Δώρα». Μια μέρα μετά θα ήταν «Ζέτα». Όμως την ονόμασαν «Έλσι».

Διαβάστε όλο το απόσπασμα  ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο πολυτάλαντος ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ –ηθοποιός, σεναριογράφος και κωμικός– είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στη Βρετανία.
Τα έργα του έχουν πουλήσει πάνω από 24 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 53 γλώσσες, και δικαίως ο Ουάλιαμς αποκαλείται «ο νέος Ρόαλντ Νταλ».
Το βιβλίο του Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΟΜΥΛΟΣ, ήταν υποψήφιο για το Blue Peter Best Book of the Decade, για το Roald Dahl Funny Prize 2010 και για το Galaxy Children’s Book Award 2010, ενώ έχει γυριστεί τηλεταινία, όπως και το Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΚΛΕΦΤΡΑ και το ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 12.
To ΠΟΝΤΙΚΟΜΠΕΡΓΚΕΡ και Η ΞΕΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ τιμήθηκαν με το Specsavers National Book Awards Children’s Book of the Year.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΟΜΥΛΟΣ, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 12, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΚΛΕΦΤΡΑ, ΠΟΝΤΙΚΟΜΠΕΡΓΚΕΡ, Η ΞΕΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ, ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ενώ ετοιμάζονται και άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Τίτλος Πρωτότυπου: The ice monster
Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ηλικία: 9 – 13
Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-618-01-3127-7
ISBN e-book: 978-618-01-3128-4


Σχολιάστε εδώ