Σε καλό δρόμο η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς

Σε καλό δρόμο η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς

Προχωράει κανονικά και με βάση τον σχεδιασμό που έχει κατατεθεί εδώ και μήνες το έργο της δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς, που θα στεγασθεί στον χώρο του παλαιού αμαξοστασίου των ΗΣΑΠ στην ομώνυμη πλατεία.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, θα ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στον υφιστάμενο σχεδιασμό του έργου και ότι θα προχωρήσει ως έχει.
Να θυμίσουμε ότι υπέρ της δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς έχουν ταχθεί όλοι οι φορείς της πόλης και μάλιστα προ ημερών ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης είχε παρουσιάσει επικαιροποιημένη έρευνα που είχε κάνει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών για την αναγκαιότητα της λειτουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς.

Η αγορά αυτή θα αποτελέσει ισχυρό τοπόσημο για την πόλη, ενώ θα ενισχύσει και την ίδια τη ΣΤΑΣΥ, στην οποία ανήκει το κτίριο, αφού με τη λειτουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς θα δημιουργηθεί ένα κτιριακό απόθεμα για την εταιρεία με τεράστια υπεραξία. Όπως είχε πει ο κ. Κορκίδης, η αγορά αυτή θα λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση τροφίμων, προϊόντων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ θα έχει και άλλες συνδυαστικές χρήσεις, όπως χώρους εστίασης, καφέ, εκθέσεις ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και άλλες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ